COMPASS.COM.RO, imprimante outdoor de mari dimensiuni, distribuitor GRAPHTEC in Romania.

Showroom/service - 200719 Craiova,
str. Parangului, nr. 100B, Dolj
detalii contact


craftrobo

compass srl

HomeCNC / LaserHELIOS - Gravatoare laser CO2 DC sau RF fabricate in Europa.

HELIOS - gravatoare laser industriale fabricate in si la calitate europeana

 

 HELIOS - gravatoare laser profesionale fabricate in Europa la calitate europeana

 

HIGH QUALITY PRODUCTS. Impunem noi standarde. Fabricate in Europa.

 

FARA CONCURENTA la acest nivel de pret!

* Productivitate. Pentru 20% in plus cumparati o masina de 2-4 ori mai rapida.

* Tehnologie. Folosesc exclusiv servomotoare, optica proiectata in SUA si mecanica proprietara care NU se regasesc la echipamentele fabricate in China.

* Inovatie. Ai 3 masini in una singura prin capul de taiere revolutionar (taiere, taiere/gravare si gravare de inalta precizie). Ai cel mai bun si inovativ sistem de taiere/gravare obiecte cilindrice.

 


Click pe imagine pentru detalii.

 

 

MECANICA high-end COMPLET NOUA. SERVOMOTOARE cu 1400 mm/secunda viteza de gravare reala! Interfata touch-screen. Cap cu design proprietar de taiere si gravare Easy Change/Clean cu 3 lentile cu focalizare diferita. Suporturile tip sertar asigura o intretinere si curatire in cateva secunde a lentilei fara a mai fi nevoie sa se demonteze tot capul laser si FARA sa atingi lentila (lentilele in cazul nostru).

Lucrezi de 2-4 ori mai repede iar intretinerea dureaza de 10 ori mai putin fara sa depinzi de operatorul tau. VREI SA CASTIGI TIMP PENTRU TINE?

 

Tuburi de sticla cu excitare DC sau metalice (excitare RF).

 

Cu totii avem asteptari mari de la masinile noastre.

Cautam calitate de top dar la o fractiune din valoarea echipamentelor de marca.

 

COMPASS va aduce mai aproape de acest deziderat - dupa o experienta de peste 11 ani in instalarea si intretinerea gravatoarelor cnc laser, COMPASS, impreuna cu partenerul nostru din Grecia va ofera cea mai eficienta solutie pentru gravatoarele laser CO2 la o caliitate si exigenta europene.

www.ratec.gr (folositi Google Translate deoarece website-ul este in limba greaca)

 

PREZENTE PE PIATA DIN 2014. 8 ani si sute de lasere instalate, functionale.

 


Click pe imagine pentru detalii

 

 

HELIOS PRO - Gravatoare laser CO2 la MARIMEA DE CARE AI NEVOIE.

Calitate high-end europeana a executiei. FARA COMPETITIE in aceasta clasa. Numai echipamentele americane, germane sau taiwaneze (de cel putin 4-5 ori mai scumpe) au aceeasi calitate a executiei mecanice si a componentelor.  De aceea China NU mai reprezinta o competitie.

Verificati imaginile reale si de inalta rezolutie de mai jos si va veti convinge.

 

Click pe imagine pentru a remarca detaliile de executie.

 

De ce sa alegeti un laser HELIOS?

* design de ultima generatie cu o calitate a executie neatinsa de echipamentele produse in China

* optica de echipamente high-end (diferita fata de China - alte suporturi, oglinzi, lentile si cap de taiere)

* mecanica foarte precisa (tehnologie de executie, materiale, transmisia miscarii, precizie mult mai bune)

* servomotoare (toate celelalte echipamente de la acest nivel de pret folosesc motoare pas-cu-pas, cu viteza si precizie de cateva ori mai mica)

* software upgradabil si interfata tip tableta cu afisarea tuturor parametrilor si previzualizare

* modificarea parametrilor de lucru in timpul lucrului

* calitate de echipamente de top a taieturii si gravurii

* latime foarte mica a taieturii - doar 0,25 mm - FARA URME DE ARDERE a suprafetelor

* viteza de taiere foarte mare pentru materiale subtiri

* viteza foarte mare de gravare - REAL 1400 pana la 2000 mm/secunda

* curatire si intretinere foarte simpla - pur si simplu se scoate sertarul suport al lentile care se curata FARA A FI ATINSA (toate celelelalte capete de taiere trebuie demontate zilnic iar lentilele desurubate din interiorul capului. Aceasta procedura dureaza minim 5 minute si este extrem de delicata si riscanta. Iar repozitionarea este garantat imprecisa)

* cap de gravare proprietar cu pana la trei lentile de gravare cu sertar (se pastreaza aceeasi distanta pana la material indiferent de lentila folosita pentru o anumita lucrare - focalizare foarte rapida si simpla)

* 24 luni garantie standard, mai mult la cerere

* mai mult de 200 de echipamente instalate din 2014

 

Detalii pe Faceboock:

https://www.facebook.com/compassromania/

 

 

CONFIGURABILE LA CERERE

 

In configuratia standard gravatoarele laser HELIOS au tuburi laser CO2 de sticla. Folosim numai Reci sau EFR, singurele companii din China recunoscute pe plan mondial pentru calitatea executiei tuburilor lor laser.

Tuburile de sticla din clasele superioare au costuri reduse comparativ cele metalice si o viata foarte mare - pana la 10.000 de ore de functionare!
 

Laserele CO2 sunt de obicei "generate" prin trecerea unui curent printr-un amestec de gaze (excitare DC) sau folosind energie de frecventa radio (excitare RF). Pentru modelele cu amestec de gaz DC este nevoie de electrozi in interiorul sticlei. La acestea apare erodarea electrodului si depunerea materialului de pe electrod pe sticla sau pe optica. Rezonatoarele RF au electrozi externi care nu sunt predispusi la aceste probleme.

 In ultimii ani anumiti producatori de tuburi laser CO2 de sticla au imbunatatit major performantele tuburilor lor iar durata de viata a acestora a crescut spectaculos. De retinut este ca nu toti producatorii ating aceste performante (de unde si preturile tuburilor care pleaca de la 3-400 de dolari pana la 1200 de dolari.). Pe langa problema cunoscuta a copierii tuburilor de marca.

De exemplu, un tub Reci de cea mai buna calitate costa 1200-1300 euro (sub 2000 cu sursa cu tot) iar un "tub" RF metalic SYNRAD (USA) cu sursa este 20.000 - 22.000 euro.

Rezonatoarele RF vor da o raza mai coerenta si o raza cu diametru mai mic. Rezultatele gravarii si taierii sunt comparabile in cazul unei masini cu tub de sticla corect realizate si echipate cu optica de inalta calitate. De fapt, daca nu aveti lucrari realizate cu ambele echipamente veti ramane incantati de rezultatele masinii cu tub de sticla. Iar cu gravatoarele laser HELIOS margnile arse generate de laserelele fabricate in China nu vor mai fi prezente.

Totul depinde de ce doriti sa obtineti si de cat sunnteti dispus sa investiti.

 

Pentru cei care vor cea mai buna echipare putem dota gravatoarele noastre laser cu tuburi metalice SYNRAD (www.synrad.com).

Astfel, de exemplu, un gravator HELIOS cu masa de 1300x900 mm ajunge la doar 35.000 euro (cu camera pentru print&cut si tub metalic SYNRAD de 100W) ceea ce reprezinta jumatate din pretul unui GCC T500 Supremacy.

 

Gravatoarele laser HELIOS pot fi configurabile la cerere. Putem face echipamente cu mese de lucru de la 40x60 cm pana la 1500 mm x 3000 mm cu puteri intre 40W si 300W pentru gravare sau taiere, inclusiv taiere metal (otel).

Putem dota laserele de la 1550x1050 mm cu doua tuburi si cu doua capete de lucru pentru dublarea productivitatii.

Putem integra orice aveti nevoie pentru a va realiza toate proiectele.

 

NOU, unicat - CONFIGURATIA STANDARD a gravatoarelor laser HELIOS PRO de vine ST (echipare cu servomotoare si interfata color de mari dimensiuni tip tableta cu toch screen).

 

Click pe imagine pentru detalii (Atentie. Imagine mai mare de 3Mb).

Puteti observa in coltul din dreapta sus calitatea gravarii pe PMMA (Laser cu echipare 150W, servomotoare, gravare bidirectionala la 1200 mmm/secunda).

 

Succes in Romania (chiar daca nu au ajuns la timp pentru targ), succes in Sofia si Belgrad.

Click pe imagine pentru detalii (Atentie. Imagine mai mare de 3Mb).

 

Filtru aer (inclusiv HEPA) disponibil la cerere. Pret incepand doar cu 200 euro !

 

Inca de la inceput trebuie perceputa diferenta de calitate a executiei si a componentelor utilizate. Vorbim de gravatoare mari (minim 900x600 mm) si de un nivel de pret extrem de accesibil (7-13.000 euro). Noi oferim in standard servo-motoare si viteze de gravare de 1000 - 1400 mm secunda (reale). Calitate industriala, pentru lucrul in ture. Cea mai buna focalizare pe care o poti obtine de la lasere CO2 cu tub de sticla.

In comparatie, gravatoarele Universal, Trotec sau GCC folosesc tuburi metalice (RF) cu preturi intre 6 si 22.000 de euro si costa minim 40.000 de euro pentru masa mica! Tairea materialelor groase este evident cu o finisare mai buna si mai rapida la o singura trecere dar gravarea este comparabila. Iar viteza de gravare este aceeasi sau mai mare, chiar daca pare incredibil. Abuzati-l pe fratele Google si cititi specificatiile tehnice.

 

Laserele China raman entry-level cu o mecanica si electronica depasita, tocamai pentru a produce echipamente low-cost cu performante acceptabile pentru cei care nu cauta sa vada diferentele.

 

Chiar si asa, pentru 20-30% in plus, se merita sa iei un SFERT de masina daca vorbim doar de viteza de gravare?

Chiar nu iti doresti o masina high-end, radical diferita si MULT mai rapida si precisa?

Pana la urma sunt banii tai.

 

NICI UN GRAVATOR fabricat in China sau aiurea, cu motoare pas-cu-pas, nu va depasi viteza REALA de 250-300 mm/sec. la gravare indiferent ce scrie in software sau va spune vanzatorul.

Cei care au vorbit cu noi stiu. E usor sa vizualizati. Intindeti bratul drept inainte si miscati-l brusc catre dreapta. ASTA inseamna 1 metru pe secunda. Solicitati filmari. Capul de taiere nu se vede in timpul fimarii.

 

Click pe imagine pentru detalii. (Atentie. Imagine de peste 3 Mb).

 

Acum un strop de teorie.

Ce inseamna prelucrarea laser?

 

Prelucrarea materialelor cu laser utilizeaza energia laser pentru a modifica forma sau aspectul unui material.

Aceasta metoda prezinta avantaje multiple pentru utilizatori, cum ar fi capacitatea de schimba foarte rapid designul, de a produce subansamble sau produse fara a mai avea nevoie de alte unelte, precum si de a imbunatati calitatea finisarii pieselor.

Un alt avantaj al prelucrarii materialelor cu laser este compatibilitatea cu o gama larga de materiale.

Materialele variaza de la nemetale cum ar fi hartia, cartonul, ceramica, sticla, materiale plastice sau polimeri, lemn, lemn compozit, placaj, HDF subtire (3-4 mm), pielea sau inlocuitorii dar poate indeparta si vopseaua sau anodizarea de pe metale.

 

Efectele produse de energia laser in interactiunea cu un material depind direct de lungimea de unda si de nivelul de putere al laserului, de caracteristicile de absorbtie si compozitia chimica a materialului.

Lungimi de unda uzuale pentru prelucrarea cu laser sunt 10,6 microni pentru CO2 si 1,06 microni pentru laserele fibra.

Constructiv, pentru fiecare tip de laser sunt disponibile o serie de niveluri de putere pentru a optimiza interactiunea dintre energia laser si material. Cu toate acestea, carcteristicile de absorbtie, compozitia chimica a materialului si rezultatul urmarit vor influenta foarte mult tipul de laser si puterea acestuia.

 

Efectele interactiunii dintre energia laser sunt eliminarea materialului si modificarea materialului.

 

* Eliminarea materialului este un proces fizic care elimina materialul complet de sus pana jos sau partial de la suprafata pana la o adancime dorita.

Acest procedeu este folosit pentru taierea, gravarea si marcarea in adancime. Proceduri uzuale pentru laserele CO2.

 

* Modificarea materialului este un proces fizic care altereaza proprietatile si / sau aspectul unui material. Uzual pentru Yag sau laser fibra.

 

Tipuri de prelucrari laser.

1. Taierea.

Taierea cu laser reprezinta indepartarea completa si separarea materialului de la suprafata superioara pana la cea inferioara de-a lungul unui traseu specificat. Tairea laser poate fi executate pe materiale dintr-un singur strat sau materiale mutistrat. La materialel multistrat puterea laserului poate fi reglata sa se taie de exemplu doar stratul superior fara a fi afectate urmatoarele.

Laserele CO2 cu lungimea de unda de 10,6 microni sunt utilizate in principal pentru taierea materialelor nemetalice. Laserele CO2 si fibra / Yag sunt ambele utilizate la taierea metalelor dar taierea metalelor necesita niveluri de putere mult mai mari decat cele folosite la taierea nemetalelor.

Grosimea materialului si densitatea acestuia sunt factori foarte importanti care trebuie luati in considerare atunci cand taiati. Taierea materialelor subtiri necesita mai putina putere decat taierea aceluasi material la grosime mai mare. Materialele cu densitate mai mica necesita de obicei mai putina energie laser insa cresterea puterii laserului permite obtinerea de viteze mai mari de taiere.

 

Trebuie facuta o precizare. Laserele cu CO2 pot fi folosite pentru taierea metalelor cu respectarea anumitor conditii. Este nevoie ca taierea sa se faca intr-un mediu cu adaos de oxigen (O2) si la presiune mare - peste 4 atmosfere. Cu un laser cu tub bun cu putere peste 150W (dar optim cu 400W in functie de rezultatul dorit) vom putea taia foi de otel poate pana la 1 mm grosime.

Trebuie inteles ca va functiona pentru piese mici nu pentru foi (pentru materialul se va incalzi foarte puternic si se va deforma cu mai multi mm). Pierzind distanta de focalizare datorita deformarii materialului, taietura nu va mai fi in parametrii urmariti sau nu va fi deloc. Marginea taieturii va fi arsa si neuniforma datorita microparticulelor topite si aderate la material.

Pentru taierea foilor de otel se folosesc capete de taiere cu auto-focalizare care pot pastra aceeasi distanta focala fata de material si astfel pot sa il taie.

Nu este o solutie pentru productie, este mai mult o solutie pentru teste. Chiar daca viseaza la asta, dupa ce incearca, clientii nu sunt multumiti de rezultat.

Se pot taia toate materialele organice (de la plexiglas la salata) cu exceptia PVC.

Discurile de vinil sunt de fapt din PVC. PVC-ul se "taie" perfect cu laser dar este un proces care nu este deloc recomandat, ducand la pierderea garantiei echipamentului. In aceeasi situatie se regasesc si placile MDF (medium density fiber bord, conglomerate de lemn care au diversi compusi de lipire).
Taierea laser nu "arde" (oxideaza) decat intr-o foarte mica masura PVC-ul ci vaporizeaza si descompune cea mai mare parte a materialului.
Produsele majore ale descompunerii sunt HCl, Benzen si Toluen.
HCl va ataca si distruge toate elementele metalice (inclusiv otelul inoxidabil nu este imun acidului clorhidric).
Benzenul, dupa o expunere lunga, va produce daune maduvei osoase si va reduce numarul globulelor rosii.
Toluenul, in cantitati moderate, va induce o stare euforica asa ca, unora, nu le va pasa de efectele cauzate de HCL si benzenul pe care il produc (ca sa citez o postare faimoasa pe forum-uri).

 

2. Gravarea.

Gravarea reprezinta indepartarea materialului de pe suprafata superioara pana la o adancime specificata.

Laserele CO2 cu lungimea de unda de 10,6 microni sunt folosite in principal pentru indepartarea materialului si gravarea materialelor nemetalice. Tipul de material si nivelul de putere al laserului determina adancimea maxima de gravare si viteza gravarii. De obicei gravarea superficiala este un proces mai rapid decat gravarea de adancime.

Pentru gravarea metalelor nu sunt folosite in mod obisnuit laserele CO2 pentru majoritatea energiei este reflectata. Se poate obtine o gravare a metalelor folosind un adaos de pulbere (uzual disponibila ca spray), in urma arderii pulberea se transforma intr-un email extrem de rezistent la abraziune, solventi sau hidrocarburi. Contrastul obtinut este bun, superior la metalele feroase si mai mic la neferoase (ex. aluminiu).

Pentru gravarea de suprafata a metalelor cele mai bune rezultate le au laserele fibra cu lungimea de unda de 1,06 microni. Acestea pot fi folosite si pentru o serie de materiale plastice pentru gravare contrastanta. Pentru alte materiale lungimea de unda nu este adecvata (materiale organice, lemn de exemplu).

Gravarea se face perfect pe toate materialele organice plus sticla fara plumb sau alte metale (cat mai ieftina cu atat mai buna), pe piatra (inclusiv marmura, da), pe oteluiri (cu rezultate mai bune cu Thermark), pe aluminiu si alama (Thermark), va curata eloxarea aluminului deasemnea.

 

3. Marcarea (de adancime si de suprafata).

Marcarea este productia de identificari sau informatii care pot fi citite de oameni sau masini cum ar fi coduri de bare, coduri de date, loturi sau serii. Dea emenea pot fi marcate si logo-ri, diagrame, grafica, fotografii sau imagini.

Cu marcarea laser, laserul indeparteaza materialul pentru a crea adancime (marcare de dancime cu laser - laser depth marking) sau modifica materialul pentru a schimba culoarea, contrastul sau reflectivitatea suprafetei (marcare de suprafata cu laser - laser surface marking).

Majoritatea materialelor pot fi marcate cu laser dar rezultatul va depinde de lungimea de unda a laserului. Laserele CO2 cu lungimea de unda de 10,6 microni sunt folosite pentru marcarea de adancime a materialelor nemetalice si, in anumite cazuri, marcarea de suprafata a unor metale.NU este recomadata gravarea pe cauciuc, PVC, teflon, MDF si altele materiale datorita compusilor rezultati care distrug rapid componentele si dauneaza sanatatii operatorului sau a celor din jur. Filtrele HEPA si carbune activ sunt obligatorii. Laserele fibra cu lungimea de unda de 1,06 microni sunt folosite pentru marcarea de suprafata a metalelor sau marcarea superficiala de suprafata a acestora si a anumitor plastice. NU vor grava pe lemn, hartie, sticla, piatra sau piele.  Raza va fi de cateva ori mai subtire decat in cazul laserelor CO2 si detaliile de gravare vor fi de exceptie. Marcarea de adancime poate fi mentionata uneori si sub numele de gravare.

 

 

HELIOS PRO - Gravatoare si taietoare laser CO2 de marimi mari.

 

Design propriu.

 

Cu o experienta de peste noua ani am luat decizia sa redesenam toate componentele care consideram ca au nevoie de imbunatatire.

Toate modificarile aduse si piesel mult mai precis executate ne permit sa scoatem tot ce se poate scoate dintr-un laser CO2 cu tub de sticla.

Nu va fi mai bun decat un laser cu "tub" RF metalic dar va fi mai bun si mai precis decat orice laser la aceasta clasa.

 


Click pe imaginea de mai sus pentru a remarca detaliile de executie.

 

 

Inainte de toate va prezentam un test comparativ de gravare intre Helios PRO 1390ST 100W (10.490 euro) echipat cu tub sticla si GCC T500-100TiF Supremacy 130x905 mm (70.000 usd) echipat cu tub metalic Synrad de 100W.

Nu comparam calitatea taieturii. GCC este clar invingator (impecabil la materiale groase) datorita tubului. HELIOS nu este departe, calitatea taieturii fiind mult superioara celei obtinute cu laserele din China (aproape lipsa "linii verticale" pe cant).

Viteza maxima de gravare recomandata si testa pe Helios - 1500 mm/sec REAL. Viteza maxima GCC 1010 mm/sec.

Gravarea pieselor din imagine a fost realizata cu 1000 mm/sec pentru Helios si 500 mm/sec pentru GCC T500. Gravavea pe HELIOS este superioara.

Cea mai buna gravare se va obtine cu un laser CO2 cu tub de sticla cu o putere sub 80W.

 

 

 

Pentru a obtine precizie ridicata de gravare trebuie indepline obligatoriu mai multe conditii.

1. Calitatea materialelor folosite si calitatea executiei.

Corpul executat din elemente decupate laser si indoite pe abkant CNC.

Incercati sa analizati cu atenti si sa masurati doar o usa a unui gravator laser chinezesc si veti descoperi diferente de ordinul milimetrilor.

 

Gravatoarele laser HELIO PRO au corpul executat din placi de otel cu grosimea intre 1 si 2 mm. Fiecare piesa este proiectata pe calculator.

Fiecare piesa este debitata cu laser CNC de inalta frecventa (Mitsubishi si ) obtinandu-se cel mai inalt grad de precizie existent in acest moment pe piata.

Indoirea pieselor este realizata exclusiv pe abkant CNC (Amada). Unghiurile sunt perfecte iar piesele se suprapun la sutimi de mm.

 

Mesele laserelor de top sunt realizate dintr-o singura bucata pe care se adauga axele, ghidajele, tubul si sitemul de oglinzi.

Mesele gravatoarelor laser HELIOS PRO sunt realizate in acelasi mod.

 

Masa laserelor HELIOS PRO este dintr-o singura bucata de otel de 5 mm ceaa ce ii asigura cel mai inalt grad de planeitate.

Toate subansamblurile care se adauga sunt prinse mecanic, cu suruburi.

Toate componentele din aluminiu sunt anodizate in adancime (400 microni) avand cea mai mare precizie si duritate disponibile.

Toate componentele din aluminiu sunt debitate si prelucrate cu CNC.

 

Click pe imagine pentru detaliile constructive ale variantei Mk I.

 

 

Toate axele fiind realizate din aluminiu in structura inovatoare semi-inchisa permit montarea si alinierea cu maxima precizie pe gaurile din masa taiata cu laserul, micsorand activitatile de intretinere si aliniere la minim pe toata durata de exploatare. Perpendicularitea este asigurata nemai fiind nevoie de adaosuri de material sau jocuri imense ca in cazul echipamentelor din China.

Nici un gravator laser fabricat in China indeplineste acest grad ridicat de fabricatie. Si noi comercializam gravatoare laser fabricate in China, gravatoare cu un nivel de excutie foarte bun. Dar nu atat de bun. Calitatea fabricatiei este similara laserelor americane, austrieece sau taiwaneze.

 

2. Planeitatea mesei de lucru si pastrarea planeitatii meselor care se ridica si coboara.

 

Prelucrate CNC, gravatoarele laser HELIOS PRO nu au probleme de planeitate ale mesei. Nu folosim masa tip fagure ci masa decupata laser cu gauri patrate foarte mici din placa de otel de 4 mm, exact ca la produsele de marca. In acest fel masa de lucru are cea mai buna planeitate ce se poate obtine in industrie la acest moment si nu se deformeaza in timp ca mesele tip fagure.

Distanta de focalizare este aceeasi la o lentila. Are o valoare precisa si fixa. Am gasit aproape toate mesele la gravatoarele chinezesti cu diferente de pana la un milimetru sau chiar mai mult in diverse puncte ale suprafetei. Insesizabile cu ochiul liber si care nu se puteau regla mai bine. Este clar ca pe acele mese gravarea era neuniforma iar obiectul gravat era pierdut.

 

3. Sinele de ghidare, patinele de ghidare si alinierea acestora.

Acestea joaca un rol fundamental in transmiterea miscarii liniare fara frecari sau inreruperi.

Orice imperfectiune sau sacadare a miscarii va influenta dezastruos calitatea si precizia gravarii.

Sinele si patinele de ghidare de inalta precizie cu rulmenti liniari sunt sute de euro. Reprezinta un procent important din valoarea gravatorului laser dar fac o mare diferenta. Aceleasi elemente de ghidare le folosim si la echipamentele pe care le producem in China conform specificatiilor noastre dar din pacate, la majoritatea echipamentelor gasite pe piata noastra sunt folosite doar ghidaje foarte ieftine, de ordinul zecilor de euro.

Ca sa nu mai vorbim ca gasim si jucarii cu roti de plastic ce ruleaza pe profile de aluminiu. Destui utilizatori nu inteleg din pacate efectele uzurii in timp asa ca aceste masini inca se regasesc pe piata. La achizitie fac niste teste, taie sau graveaza ceva dar abia cand au de a face cu comenzile propriilor lor clienti descopera ce precizie solicita acestia.

 

4. Calitatea sursei si a tubului laser. Precizia de reglare a oglinzilor.

Tuburile si sursele laser sunt de diferite calitati. Uzual noi foloseam Reci (care este cel mai popular dintre producatorii de top din China) dar am descoperit ca exista producatori la care fasciculul laser este chiar mai ingust la iesirea din tub. Mult mai apropiat de cel al tuburilor metalice. Iar un fascicul mai ingust inseamna o mai buna concentrare a razei laser si o precizie de 2-3 ori mai buna.

Toate tuburile noastre sunt testate si au verificate tensiunea de iesire si diametrul spotului laser.

Dupa mai bine de 16 ani de lucru cu gravatoarele laser am acumulat o buna experienta pe care o transpunem in masinile HELIOS.

Suporturile si ghidajele oglinzilor gravatoarelor laser HELIOS PRO, datorita preciziei prelucrarii componentelor, au un nou design, diferit de cele prezente pe laserele din China, design ce asigura un grad de libertate de numai 2 grade. Adica raza laserului dvs. HELIOS PRO este deja aliniata, in timp fiind poate necesare doar ajustari de finete datorate miscarii permanente.

Alinierea caii de transmitere a razei laser (pozitionarea perfecta a oglinzilor) permite o mai buna concentrare a fasciculului laser si implicit o o transmitere oriunde pe suprafata de lucru fara distorsiuni.

Click pe imagine pentru detalii.

 

5. Temperatura controlata de lucru, racirea tubului laser.

Pastrarea unei temperaturi de lucru cat mai joase si controlate este critica pentru durata de viata a sursei si tubului laser.

Toate gravatoarele laser HELIOS PRO vin standard cu racitor industrial (chiller industrial). Acesta permite utilizarea a numai 6 litri de apa dedurizata minizand costurile saptamanale cu schimbarea apei si maresc durata de viata a tubului laserului dvs.

 

6. Calitatea componentelor electronice - controllere, drivere, servomotoare, cabluri, conectica.

Chiar daca incercam sa obtinem un produs accesibil ca nivel de investitie pentru clientii nostrii  folosim ca furnizori branduri de top din China pentru controllere, drivere si motoare servo sau pas-cu-pas (Leedshine, Leetro, Ruida).

Acelasi lucru il facem si cu gravatoarele laser pe care le comandam in China. Nu poti sa pui orice cablu inauntru. Nu la echipamentele profesionale.

Diferenta este ca in Grecia putem controla exact ca fiecare cablu sau conector (produse certificate doar din Germania) sa aiba parametrii corespunzatori pentru fiecare zona. Minimizam astfel toate problemele ce pot fi cauzate de conectica.

Traseele nu se intersecteaza si sunt un exemplu de ergonomie pentru service iar fiecare ansamblu electronic este perfect protejat in propria cusca Faraday. Interferentele electrice sunt minime, ca in cazul produselor americane.

 

ESENTIAL. Inainte de a achizitiona un laser discutati cu cineva care are laser cu servomotoare si veti intelege. Calitatea prelucrarii cu o masina cu motoare pas-cu-pas pur si simplu nu poate fi la fel de buna.

Ganditi-va ca toate cutter-plotterele, toate imprimantele si toate echipamentele high-end au numai servomotoare.

 

7. Conectivitate, sisteme de operare.

Toate gravatoarele laser HELIOS PRO se pot conceta online/off-line prin interfata real USB 2.0 Full Speed dar si prin retea.

Acum puteti sa transmiteti de oriunde fiesierele dvs. catre laserul sau laserel dvs.

Toate gravatoarele noastre HELIOS PRO accepta siteme de operare Windows XP, 7, 8, 10.

 

8. Versatilitate. Lentile diferite pentru gravare si taiere. Doua echipamente in unul singur.

Pentru a obtine rezultate perfecte trebuie alese lentilele corecte.

Cele mai bune rezultate se obtin pentru gravare si pentru taiere atunci cand se folosesc lentile diferite.

Gravatoarele de marca ofera aceasta optiune care nu este prezenta pe nici un laser din China.

Gravatoarele laser HELIOS PRO ofera posibilitatea de a folosi trei tipuri de lentile - una pentru gravare, una pentru taiere si una pentru lucrari obisnuite de taiere/gravare (1,5 inch, 2,5 inch si 2 inch). In functie de precizia dorita (latimea de taiere) utilizator isi alege lentila corespunzatoare (ca regula, cu cat distanta de focalizare este mai mica, cu atat raza este mai "subtire").

Inovatia consta in usurinta cu care le puteti alege si utiliza (exact ca la produsele de top). Lentile sunt in suporturi tip sertar de culori diferite. Pastrati lentila de care aveti nevoie in functie de lucrarea dvs. de moment fara a mai avea grija distantei de focalizare, a montarii, insurubarii, etc.

In plus asa puteti curata lentila infinit mai usor si mai rapid pentru intretinerea acesteia.

 

Gravarea si taierea are rezultate optime daca se folosesc lentile diferite.

Lentilele difera prin distantele lor focale. Distantele focale sunt exprimate in inch. Acestea sunt distantele dintre lentila si punctul de focalizare adica acolo unde raza are cel mai mic diametru (inainte si dupa acest punct diametrele razei se maresc).

Un fascicul cu diametru mic implica o densitate mai mare de energie (intensitate), adica o "agresivitate" mai mare.

De exemplu, la o distanta focala de 2 inch inseamna ca intensitatea maxima este atinsa cand piesa ce urmeaza sa fie taiata sau gravata este pozitionata la 2 inch = 5,08 mm sub lentila.

 

Cum alegem corect lentila?

Decizia de a folosi un anume tip de lentila depinde de mai multi factori: puterea laserului, tipul de material, gradul de detaliere dorit si rezolutia graficii (dpi) si grosimea materialului.

Ca regula generala, cu cat se doresc sa se obtine detalii mai fine cu atat trebuie sa fie mai mica distanta focala in timpul gravarii laser. Cu cat materialul de taiat este mai gros cu atat distanta focala ar trebui sa fie mai mare in timpul taierii laser.

 

 

9. Configurabile la cerere.

Pentru ca sunt produse in Europa, gravatoarele laser CO2 HELIO PRO pot fi configurate conform nevoilor dvs. (marime masa, tip masa, tip motoare, putere laser, tip lentile, camera pentru print&cut, cap de taiere metale cu autofocus, samd), executate si livrate extrem de rapid (uneori sub doua saptamani).

Nimeni nu poate livra mai rapid un echipament construit exact dupa nevoile dvs.

 

Click pe imagine pentru detalii. Primul laser instalat acum 3 ani. Controler 6545 - varianta economica. A urmat upgrade in 2 saptamani.

 

 

Calitate de exceptie a taieturii. Latimea taieturii este de 0,25 mm. Pentru a realiza imbinari perfecte (ex. cutii sau elemente 3D) nu trebuie sa adaugati decat 0,1 m in design. Optica high-end si reglarea puterii permit decupari foarte fine in placaj obisnuit de 6 mm (nu special pentru taiere sau gravura laser) cu detalii cu pereti de 0,5 mm grosime.

Fara arsura si margini afumate pe fata sau pe spate. Remarcabil este faptul ca exista un singur punct in care cleiul s-a prelins si a ars dar nu este vizibil cu ochiul liber. Dar vorbim de un placaj din hypermarket.

Intregul obiect are sub 50 mm diametru, include 60 de forme diferse taiate impecabil si se realizeaza sub 2 minute.

 


Click pe imagine pentru detalii.

 

Prezentare video pe Facebook:

 Taiere PMMA 3 mm folosind gravator laser CO2 HELIOS PRO 1390ST 80W. Viteza de taiere 30 mm/sec., viteza de gravare reala 1200 mm/sec., latime taietura 0,2 mm. Fara urme de arsura ale fetelor.

Click pe imagine pentru a urmari filmul de prezentare.

 

Taiere dantelata HDF folosind gravator laser CO2 HELIOS PRO 1390ST 80W. Fisierul precedent micsorat cu 30%. Elementele au sub 0,8 mm latime. Viteza de taiere 40 mm/sec., viteza de gravare reala 1200 mm/sec., latime taietura 0,2 mm. Fara urme de arsura ale fetelor.

 

Click pe imagine pentru a urmari filmul de prezentare.

 

Taiere dantelata carton (sugativa odorizante 2 mm grosime) folosind gravator laser CO2 HELIOS PRO 1390ST 80W. Latime desen 65 mm. Elementele au sub 0,5 mm latime. Viteza de taiere 40 mm/sec., viteza de gravare reala 1200 mm/sec., latime taietura 0,2 mm. Fara urme de arsura ale fetelor, fara miros de ars.

 Click pe imagine pentru a urmari filmul de prezentare.

 

 

Brosura de prezentare in limba romana

Click pe imagine pentru descarcare (fisier pdf).

 

Brosura de prezentare in limba engleza pentru mesele de format mare (lasere CO2 cu tub de sticla)


Click pe imagine pentru detalii (fisier pdf).

 

Ce lucrari executa clientii nostrii?

Lucrari detaliate in placaj si lemn. Grosime a taieturii de 0,2 mm chiar in placaj de 6 mm grosime.

Click pe imagine pentru detalii.

 

De data aceasta corputi de iluminat.


Click pe imagine pentru detalii.

 

Gravura in lemn, panza, placaj sau mdf.


Click pe imagine pentru detalii. Gravura pe HDF (high density fiber board).

 

 

Optional:

- sistem proprietar de gravare si taiere obiecte cilindrice si TRONCONICE - 640 euro fara TVA

 

- cap optional de gravare Easy Change/Clean - 249 euro fara TVA

Acesta permite folosirea de lentile ZnSe, diam. 20 mm, distanta focala 63,5mm, distanta focala 50,4mm sau distanta focala 38,1mm. Lentile suplimentare diam. 20 mm, distanta focala 50,4mm sau diam. 20 mm, distanta focala 38,1mm (125 euro + TVA/bucata). Permite curatirea extrem de rapida si sigura a lentilelor datorita sistemului tip sertar de amplasare al lentilelor.

 

- compresor silentios cu rezervor 24l max. 8 bar - 260 euro fara TVA

 

- masa de taiere plana din placa de OL cu decupari dreptunghiulare/circulare laser cu structura de rezistenta din aluminiu eloxat (pentru taiere obiecte mici sau materiale sensibile - ex. textile) - 275 euro (6090), 330 euro (1390), 385 euro (1510), fara TVA
* mesele nu pot fi folosite in acelasi timp. La achizitie trebuie sa optati pentru un anume tip de masa.
** spre deosebire de mesele fagure traditionale mesele cu orificii mici pentru taiere ale gravatoarelor HELIOS au o structura de rezistenta solida din profile de aluminiu eloxat ceea ce le ofera o rigiditate si planeitate superioara.

 

- filtru carbon activ pentru eliminarea mirosului - 195 euro un cartus filtrant, 285 euro doua cartuse filtrante (cheson placaj), 349 euro un cartus filtrant, 439 euro doua cartuse filtrante (cheson metalic); fara TVA

 

- filtru HEPA clasa de filtrare H12 - ISO 1822, eficienta de retinere 99,50% particule de 0,30 microni, pentru eliminarea prafului si fumului - 245 euro (cheson placaj), 395 euro (cheson metalic); fara TVA.
- filtru hartie pentru eliminarea prafului si fumului - 177 euro (cheson placaj); fara TVA

 

- camera CCD si software pentru decupare automata Print and Cut cu citirea marcajelor de inregistrate (dot) - 3.190 euro fara TVA

Contine sistem prindere mecanica pe capul de taiere, camera, software, kit-ul de conectica si instalare.

 

- sistem de alimentare tip conveior pentru industriala textila - de la 2.400 euro fara TVA

 

- "tub metalic" (excitare RF) 20W racit cu aer - 2.600 euro fara TVA; 30W racire cu aer - 3300 euro fara TVA
Asigura rezultate superioare la gravare. Elimina folosirea chillerului. Taiere excelenta materiale de grosimi sub 10 mm.

 

- servomotoare / controlere Panasonic - 1.200 - 1.800 euro fara TVA in functie de configuratie.

 


 

Preturi si modele motoare pas-cu-pas:

 

HELIOS PRO 1070P 80w - 11.880 EURO

HELIOS PRO 1390P 100W - 14.475 EURO

 

HELIOS PRO 1390P 150W - 15.330 EURO

HELIOS PRO 1510P 100W - 16.890 EURO

HELIOS PRO 1510P 150W - 18.250 EURO

 


 

Preturi si modele in oferta lunii martie:

 

Echipare motoare pas-cu-pas (OPTIONAL).

 

HELIOS PRO 6343P 40w - 5.690 EURO

HELIOS PRO 1070P 80w - 7.890 EURO

 

HELIOS PRO 1390P 100W - 9.890 EURO

HELIOS PRO 1390P 150W - 10.690 EURO

HELIOS PRO 1510P 100W - 11.880 EURO

HELIOS PRO 1510P 150W - 12.250 EURO

 

Viteza REALA maxima de gravare pentru echipamentele cu motoare pas-cu-pas este de 500 mm / secunda bidirectional. Gravatoarele laser HELIOS pot atinge aceasta viteza datorita mecanicii modificate.

 


 

 

Echipare STANDARD servo motoare (axa x,y):

si interfata color de mari dimensiuni tip tableta cu touch screen.

 

Echipamente pentru gravare rapida.

 

HELIOS PRO 6343S 60w - 6.690 EURO

Echipare cu tub de sticla. Masa comandata electric optional. Accepta materiale de 100/180 mm grosime (st/optional).
Taie PMMA (plexiglas de 10 mm la o singura trecere)

 

 

HELIOS PRO 6343STRF 30W - 9.490 EURO

 

Echipare cu tub metalic (excitare RF) 30W. Masa fixa. Accepta materiale de 100 mm grosime.

 

Echipamente pentru taiere si gravare.

 

HELIOS PRO 7255ST 75w - 7.990 EURO

HELIOS PRO 1070ST 90w - 9.890 EURO

HELIOS PRO 1390ST 90W - 11.890 EURO

HELIOS PRO 1390ST 100W - 12.690 EURO

  Varianta cu doua capete de taiere pentru productivitate dubla (masa taiere maxima 1250 x 850 mm)

HELIOS PRO 1390ST-DH 100 W - 13.990 euro

 

HELIOS PRO 1510ST 90W - 13.890 EURO

HELIOS PRO 1510ST 150W - 14.450 EURO

 

HELIOS PRO 1510STRF 100W - 35.990 EURO (tub RF SYNRAD - USA 100W)

HELIOS PRO 2010ST 100W - 16.580 EURO

HELIOS PRO 1325ST 100W - 18.950 EURO

 

 

 

 

 

 

detalii: HELIOS - gravatoare laser industriale fabricate in si la calitate europeana

Imprimante | Cutter-plotter | print/OBIECTE | CNC / Laser | Scannere | print/textil | echipamente | E-lite Displays | media | Cerneala | Consumabile | Dld |  Prima pagina
© 2007-2013 GraphtecRomania.ro  |  Str. Parangului, nr. 100B, 200719, Craiova, Dolj, Tel: +40-721.231.431 | CONTACT

Pagini web - webdesign si gazduire website