COMPASS.COM.RO, imprimante outdoor de mari dimensiuni, distribuitor GRAPHTEC in Romania.

Showroom/service - 200719 Craiova,
str. Parangului, nr. 100B, Dolj
detalii contact


craftrobo

compass srl

HomeCNC / LaserGravator laser CO2 Starline nemetale/metale, echipamente marcare laser fibra optica, Nd:YAG, CO2

Echipamente pentru gravare si decupare laser cu laser CO2 sau Nd:YAG, fibra

Starline - taiere si gravare laser - echipamente profesionale pentru gravare si decupare laser

 

 

Compass - de fiecare data in ajutorul profesionistilor.

Gravarea, marcarea si decuparea obiectelor este prezenta in orice domeniu. Va prezentam in continuare cele mai populare metode ce folosesc doua tipuri diferite de generatoare laser.

 

1. Lasere cu fibra optica sau Nd:YAG

Nd:YAG este un cristal utilizat ca mediu lasing pentru lasere cu semiconductori. Au fost unele din cele mai populare tipuri de laser si au fost folosite in numeroase aplicatii. Laserele Nd:.YAG de obicei emit lumina cu o lungime de unda de 1064 nm, in infrarosu si sunt folosite in general pentru gravare sau marcare pentru o larga varietate de metale si materiale plastice. Au aplicatii diverse in medicina, domeniul militar, constructii de masini, decorari, inscriptionari, etc.

In acest moment cele mai populare lasere pentru marcare sunt cele cu fibra. Mult mai stabile decat laserele Nd:.YAG laserele fibra le inlocuiesc cu succes. Durata mare de viata a sursei laserelor fibra (30-100.000 ore) si faptul ca practic nu au consumabile si necesita o mentenanta si calibrare minime si preturile acum accesibile fa din laserele fibra de marcare singura optiune de lucru. Laserele Nd:.YAG sunt deja istorie. Deja nu mai sunt produse de catre marii producatori si in foarte scurt timp nimeni nu le va mai produce.

 

 

2. Lasere cu CO2

Unele din primele lasere inventate si inca foarte populare. Laserele cu CO2 produc un fascicul de lumina in infrarosu cu benzi de lungime de unda de aproximativ 9,4 și 10,6 micrometri. Cele de mare putere sunt folosite in general pentru taiere sau lipire in timp ce acelea de mai mica putere sunt folosite pentru gravare pe materiale nemetalice. Aplicabilitate in mai toate industriile existente.

 

 

Starline FL-PRO - echipamente marcare cu laser fibra, Nd:YAG sau CO2

 

Cele mai rapide sisteme de gravare/marcare cu laser.

Laserele Nd:YAG nu mai sunt o solutie pentru marcare fiind inlocuite deja de laserele fibra.

Laserele Nd:YAG de la Starline sunt echipamente de marcare cu laser ce adopta module semiconductoare fabricate de cele mai reputate firme internationale din domeniu, scanner optic de mare viteza, comutator Q (Q switch), oferind o scanare rapida si de inalta precizie.

Utilizeaza cristale semiconductoare dioda pompa Nd: YAG, cu o lungime de unda de 808 nm, astfel incat tija YAG genereaza un numar mare de particule inversate.

Sub functia de comutator Q, va produce un puls colosal de fascicul luminos de iesire cu o lungime de undă de 1064 nm.

Razele laser sunt expandat si concentrate inainte de a fi deviate prin scanerul de control pentru a realiza marcajul.

 

Pentru metale si materiale plastice se folosesc lasere fibra si din ce in ce mai rar Nd:YAG iar pentru lemn si nemetale (piele, sticla, lemn, plastice) se folosesc lasere cu CO2.
Pentru marcarea ultrarapida acestea se folosesc in combinatie cu galvanometre sau "galvo" (dispozitive electromagnetice controlate de calculator care misca oglinzi pentru a reflecta fascicolele laser pentru a obtine desene, modele, texte sau animatii).
 

 

Aceasta masina de marcare reprezinta imens salt tehnologic in domeniul de marcare cu laser, cu numeroase avantaje, cum ar fi consumul redus de energie, cu o inalta eficienta de conversie electro-optica, model stabil de executie, fiabilitate ridicata, efect de marcare de dimensiuni foarte mici.

Marcajele sunt proiectate conform principiilor ergonomice, cu aspect inteligent si operare simplificata.

Sistemul caii optice are o structura închisa ermetic cu previzualizarea caii optice si functii de indicare a focalizarii, ce ofera garantie pentru functionare in regim industrial.

Avantaje: fiabilitate ridicata, viata lunga, conversie a energiei de inalta eficienta, fascicul de inalta calitate, consum mic de energie, intretinere usoara, si un efect excelent de marcare.

 Constructiv au un design compact si ocupand putin spatiu pot fi amplasate aproape oriunde.

 

Constructia clasica presupune o constructie deschisa (ca in imaginea de mai jos).

Distantele corecte de focalizare se pot obtine manual prin ridicarea mesei de lucru sau coborand capul de lucru.

 

 

 

Compass va prezita NOUL DESIGN in conformitate cu normele actuale.

Cerintele si normele actuale impun totusi o constructie inchisa care sa ofere o protectie superioara.

Se cere aceasta deoarece multe din materialele marcate au o reflectanta mare.

De aceea am lansat modelul Starline FL-PRO COMPACT care are o constructie in cabinet inchis protejand operatorul de reflexiile nedorite.

Design de ultima ora cu o amprenta foarte mica.

In plus focalizarea se face in mod automat apasan butonul de auto-focus de pe panoul frontal de comanda.

 

 

Laserele cu fibra optica pentru marcare Starline FL-PRO COMPACT sunt dotate in configuratia standard cu sursa Raycus. La comanda se pot integra solutii si de alti producatori.

Panoul de control intuitiv, cu butoane vizibile include cheie de siguranta, buton de oprire de urgenta, lumina, auto-focus si poiter rosu pentru incadrarea lucrarii dvs.

 

 


Click pe imagine pentru detalii.

 

Aplicatii:

Este potrivit pentru marcarea diferitelor tipuri de metale si materiale nemetalice.

 

Metale: otel inoxidabil, otel, otel carbon, cupru, fier, metale feroase, magneziu, aluminiu, alama, aur, argint, platina, paladiu, titan.

Intensitatea culorii de marcare (gravare) poate fi reglata prin modficarea, frecventei, intensitatii sau a focalizarii.

 


 

 

 

 

 

Nemetale: Cauciuc, PVC, bachelita, stiren, kevlar, PE

 

 

Poate fi folosit in marcarea componentelor electronice, circuitelor integrate (IC), electrice, electrocasnice, comunicatii mobile, produse hardware de lucru, accesorii unelte, instrumente de precizie, ochelari și ceasuri, bijuterii, accesorii, piese auto, butoanele de cauciuc, din plastic, materiale de constructii, teava din PVC, echipamente medicale si alte industrii.

Caractere extrem de mici pot fi marcate cu precizie. Cu un spot cu un diametru foarte mic laserele fibra pentru marccare oferta cea mai buna rezolutie.

Consum extrem de redus si mentenanta minima (ani buni de lucru).

 

Durata mare de viata a sursei laser cu fibra optica (30.000 ore pana la 100.000 ore).

Viteza foarte mare de lucru. galvo-laserele au o viteza de lucru de multe ori mai mare decat un sistem clasic cu translatie. O piesa poate fi gravata cu o informatie complexa in doar cateva secunde.

 

Materialele adecvate includ: metale si aliajele comune (toate metalele ce includ fier, cupru, aluminiu, magneziu, zinc, etc), metale rare si aliaje (aur, argint, titan), oxizi metalici, suprafete special tratate (fosfatare, aluminiu anodizat si suprafete placate).

 

Este potrivit de asemenea si pentru materiale non-metalice, cum ar fi ABS, Nylon, PEC, PVC, etc. Nu poate grava pe sticla sau lemn - lungimea de unda nu este potrivita.

 

 

Fenomene ce apar la suprafata materialului in urma marcarii cu laser fibra:

Spumare (foaming)
La anumiti polimeri marcarea cu laser creaza o structura subtire de spuma iar acest fenomen genereaza o culoare mai deschisa decat restul materialului. Gravarea este mai deschisa la culoare contrastand cu materialul de baza.

Gravare/vaporizare

Cresterea localizata a temperaturii deasupra temperaturii de topire a materialului provoaca topirea acestuia. Odata resolidificat apare o structura modificata a suprafetei sub forma unor zgarieturi (etch). Gravarea este fin adancita iar suprafata este usor mai inchisa la culoare datorita carbonizarii.

Gravare cu schimbare de culoare

La intensitati relativ ridicate ale laserului o evaporare locala a materialului determina aparitia de santuri cu adancime. datorita carbonizarii apare si o schimbare de culoare. Gravura are adancime iar zona gravata are culoare contrastanta.

Schimbarea culorii

Sub actiunea radiatiei laser de o lungime de unda suficient de scurta, o disociere a moleculelor are ca rezultat o schimbare a culorii - de fapt acesta este cel mai cautat efect. Contrastul marcarii poate fi imbunatatit folosind anumiti aditivi.

 

Marcarea cu fibra laser comparata cu marcarea cu vopsea/cerneala

Marcarea cu laser poate fi foarte rapida, la aceste sisteme cu scaner (galvo) vitezele pot atinge sau depasi 8 m/sec. oferind posibilitatea de agrava un numar impresionant de caractere alfanumerice in doar o secunds. Calitatea razei aser fiind cea mai buna posibila, marcaje de ordinul zecilor de microni pot fi realizate cu o precizie de microni.

Pachetele software ce vin odata cu masina fac marcarea relativ simpla si ofera o serie de facilitati pentru cresterea productivitatii la o calitate foarte ridicata.

In comparatie, marcajul cu cerneala (fara a mai aminti vopseaua) are nevoie de mai mult spatiu, de multe consumabile (cartuse de cerneala, capete de imprimare, alte componente, inclusiv spatiu de depozitare al acestora).

Cerneala are compusi toxici si face mediul de lucru ceva mai periculos.

 

Starline LF-PRO COMPACT

 

Cabinet inchis, suficient de mare pentru piese voluminoase, reglare automata a focalizarii, marcare ultra-rapida.

 

Click pe imagine pentru detalii.

 

Caracteristici tehnice laser fibra Starline FL-PRO COMPACT (gravare metal si anumite plastice:

 

Model - Starine FL-PRO 20W, 30W
Sistem incinta inchisa
Putere laser - 20 W, 30W (continuu sau pulsatoriu)
Ajustare putere laser - 10% - 100%
Repetabilitatea - ≤100KHz
Lungimea de unda a laserului -1064
± 4 nm
Calitatea razei M2 - 1,5 M2
Sursa laser standard - Raycus
Zona de marcare - 100mm x 100mm (standard), optional 150mm x150mm (cu lentile de focalizare de  200mm)
Viteza de marcare liniar 
12.000mm/s (in functie de material, caractere de 1 mm)
Grosimea marcarii liniare - 0,01 mm
Dimensiune spot - 0,005 mm
Adancimea de gravare  ≤0.5mm - 1,5 mm (in functie de material
, de putere si numarul de repetaril)
Cel mai mic caracter gravat - 0.15mm
Acuratetea repetabilitatii  ±0.005mm
Direct laser: LD Red point <5mW
Racirea sistemului - racire cu aer
Frecventa de repetitie a laserului  100KHz
Putere -  220V (±10%) / 50Hz / 15A
Puterea unitatii -  0,14 - 0,5 kW
Fisiere grafice acceptat - bmp, jpg, gif, tga, png, tif, ai, dxf, dst, plt, etc.

Ce se poate marca: imagini, grafice, coduri de bare, coduri QR, diverse caractere
Software - WinXP si ezcad
Conditiille de lucru - Temperatura  20℃ - 26℃, Umiditate 30-45%, fara condensare
Mediull de lucru - temperatura controlata, fara praf si vibratii
Racire - racire cu aer (ventilatoare integrate)

Alimentare - 220V, 50Hz, 4A
Greutate neta - 45kg
Dimensiuni - 750*420*690mm

 

Optional - sistem de marcare pentru obiecte cilindrice - 590 euro

 

 

Galvo lasere cu CO2  = marcare lemn, piele, sticla, materiale plastice, textile.

 

Pentru acestea se folosesc galvo lasere cu CO2. Sursele pot fi RF metalic fabricat in SUA sau tub de sticla laser CO2 fabricate in China, fiecare cu o influenta semnificativa a pretului.

 

Caracteristici tehnice galvo lasere CO2 (tub RF metalic):

 

Model - Starine Mark-PRO CO2 Label laser 10C, 30C, 50C, 100C
Putere laser -5,0W, 7,5W, 10,0W

Tip tub -  CO2 metalic
Repetabilitatea  ≤50KHz
Lungimea de unda a laserului - 10,6 um

Zona de marcare -110mm x 110mm (standard), optional 150mm x150mm, 200mm x 200mm, 300mm x 300mm, 600x600 mm
Viteza de marcare liniara -
7000mm/s (in functie de material, caractere de 1 mm)
Grosimea marcarii liniare -  0,1 mm
Cel mai mic caracter gravat - 0.45 mm
Acuratetea repetabilitati   ±0.01 mm
Racirea sistemului -  racire cu aer
Frecventa de repetitie a laserului   25KHz
Alimentare - 220V (±10%) / 50Hz / 15A
Puterea unitatii - 1 - 5kw
Fisiere grafice acceptate - bmp, jpg, gif, tga, png, tif, ai, dxf, dst, plt, etc.
Conditiille de lucru -  Temperatura 20℃ - 28℃, Umiditate 30-45%

 

Proces cu costuri reduse, cu intretinere si consumabile minime. Costuri reduse de intretinere.

Puterea controlata software, ajustabila continuu.

Larga aplicabilitate pentru marcare.

 

Lasere cu fibra (fiber laser)

Prezinta o serie de avantaje evidente fata de solutia Nd:YAG:

* durata mult mai mare de viata (unele pana la 100.000 ore)

* intretinere aproape inexistenta (nu necesita reglaje)

* fara consumabile (poate functiona foarte multi ani fara sa fie nevoie sa schimbati consumabilele)

* precizie superioara

* viteza foarte mare (3-5 ori mai mare)

* consum scazut de energie

* racire cu aer

* compacte si portabile, pot fi amplasate si intr-un birou

 

Un alt model clasic la care inaltimea mesei se regleaza manual (reglam in acest fel distanta focala optima).

Modelele deschise se comanda optional.

 

 

 

 


Pret Starline FL-PRO - echipamente marcare cu laser fibra - de la 7.990 euro

 


In aceasta luna :

 

 

Starline FL-PRO COMPACT 20W - echipament marcare cu laser fibra cabinet inchis - 5.490 euro


Optional - sistem de gravare pe obiecte cilindrice - 590 euro

Zona de marcare 100x100 mm.


Preturile nu includ TVA si sunt valabile pentru plata integrala in avans. Livrare in 5-10 zile de confirmarea platii. Pentru plata unui avans de 50% si restul inainte de livrare preturile se majoreaza cu 7,5%.


 

 

 

 

Starline LEC-PRO echipamente CNC pentru taiere si gravare laser CO2 produse in China

 

 

NOU - Tub laser CO2 cu durata de viata de pana la 10.000 ore !!!

 

Va prezentam noile modele de echipamente CNC pentru taiere si gravare laser din seria Starline LEC-PRO, acum cu mese si puteri mai mari si in configurare completa.

Seria LEC-PRO se adreseaza utilizatorilor profesionisti care lucreaza obiecte complexe, de forme si dimensiuni diverse dar mari si care au nevoie de configurari speciale. Cea mai mica masa, de exemplu, pentru echipamentele de taiere si gravare laser din seria Starline LEC-PRO, cea mai mica masa are 1000 mm si 600 mm adancime (sau nelimitat pentru placi de grosimi de pana la 20-25 mm). Iar tubul laser are minim 80 W.

Partea cea mai buna ramane pretul imbatabil.

De fiecare data cand aveti nevoie sa decupati cu precizie extrema placi acrilice, placaj (fie pentru industria mobilei, decoratii, modelism, jucarii sau arhitectura), indiferent daca lucrati cu ceramica sau carton, piele sau sticla, veti descoperi ca lucrul cu un gravator laser este la fel de simplu.

 

Click pe imagine pentru marire.

 

 

De ce sa alegem decupare si gravare laser folosind echipamentele seriei Starline LEC-PRO

 

Abordare moderna. Gravatoarele laser CNC din seria Starline LEC-PRO va permit sa realizati lucrari  cu o tehnologie de ultima ora, de o varietate nelimitata cu un grad foarte ridicat de precizie. Veniti astfel in intampinarea (si chiar le depasiti asteptarile) clientilor dvs. ce au nevoie de o abordare noua si moderna  pentru prezentarea imaginii lor sau sau a obiectelor pe care vor sa le vanda sau le puna in evidenta.

Litere, sisteme de expunere, display-uri luminoase. Poate cea mai spectaculoasa directie in care se indreapta aceasta industrie prin dezvoltarea si diversificarea exponentiala a LED-urilor. Pasiti intr-o noua era.

Siguranta. Gravarea laser foloseste metode non-abrazive si fara contact direct asupra materilului ce trebuie gravat, marcat sau decupat. Acesta inseamna ca veti castiga timp fara a mai fi nevoiti sa prindeti in vreun fel materialul ce trebuie gravat cu laser pe masa de lucru datorita lipsei frecarii.

Spre deosebire de masinile de decupat si gravat traditionale (gravatoare mecanice, freze CNC), gravatoarele laser nu expun utilizatorii la riscuri. Obiectele care sunt gravate sunt inchise iar procedelul de lucru este la fel de periculos precum redarea melodiilor dvs. preferate pe CD playerul din masina dvs.

Rapiditate. Tocmai pentru ca foloseste o raza, gravatorul laser permite cea mai rapida metoda de gravare si inscriptionare a materialelor, mai rapida, mai neta, mai curata decat taietoarele mecanice fie ca folosesc lame, burghie sau freze. Fie ele si freze CNC. E simplu - nu avem frecare.

Usor de utilizat. Masinile de gravat si de decupat laser de la Starline pot fi operate la fel de simplu ca si o imprimanta laser obisnuita de birou folosind programe standard de desenare precum CorelDraw, Adobe Illustrator, AutoCAD sau alte programe de desenare vectoriala. Rezultatele sunt perfecte chiar daca gravarea laser este executata de un novice.

Gravare la o apasare de buton. Tocmai pentru ca sunt comandate de un calculator personal, gravatoarele laser Starline sunt simplu de utilizat. Cu o simpla apasare de buton, dupa de ati pozitionat piesa pe masa de lucru, lucrarea dvs. este executata, indiferent de gradul ei de complexitate.

Curatenie la locul de munca. Nu numai muchiile nete si curate sau detaliile fine sunt caracteristice acestui procedeu de gravare laser ci si faptul ca nu exista reziduuri, achii si praf rezultate din procesul de gravare sau debitare cu laser. Nu mai vorbim de impactul minim asupra mediului, mai ales combinat cu un sistem avansat de filtrare de la Starline.

Siguranta in exploatare. Fara particule mecanice mari aparute in urma prelucrarii (ca acelea rezultate din aschiere) gravatorul laser este un utilaj care reduce la minim riscurile de accidentare ale operatorului.

Rentabil si eficient. Chiar daca luam in calcul doar protectia muncii ( si sa nu uitam ca nu avem nevoie de echipament de protectie specializat si scump), consumul de energie si timpul alocat gravarii laser, descoperim ca aceasta metoda ofera produse de inalta calitate, cu costuri mici si in perioada scurta de timp. Maximum de productivitate pentru o gama larga de aplicatii cu o recuperare rapida a investitiei.

La urma urmei, toti ne dorim acest lucru.

 

Personalizeaza-le. Alege ce e mai bun. Si ce ti se potriveste.

 

Echipamentele Starline de gravat si decupat laser din seria LEC-PRO pot fi personalizate pentru o gama foarte larga de aplicatii si se adpteaza perfect nevoilor fiecarui utilizator, oferind solutii individuale, profitabile.

Investitia intr-un laser CO2 este mica, tehnologia Starline este de multi ani pe piata si este continuu imbunatatita.

TOATE componentele esentiale sunt fabricate in/sub licenta SUA (tub laser, lentile, electronica) si asigura cel mai inalt nivel al calitatii.

 

Aveti nevoie de o masa cat mai mare pentru a realiza lucrarile clientilor dvs. Un tub laser de putere mare va ofera permanent o rezerva de putere si va permite sa taiati placi mai groase. Un sistem industrial de racire raceste mult mai eficient si prelungeste durata de viata a gravatorului dvs. laser.

Descoperiti multitudinea de elemente oferite de Compass in configuratia standard precum si optionalele care va vor permite sa lucrati ca un profesionist, economisind timp si bani.

Va vom ghida si va vom oferi cea mai buna configuratie pentru nevoile dvs. Totul la un pret absolut corect.

 

Lucrul cu gravatoarele laser este uimitor. Nu numai precizia este exceptionala (caractere de 1x1 mm perfect lizibile) dar si complexitatea lucrarilor si numarul infinit de aplicatii.

 

Pe pagina 2 a acestei prezentari gasiti o brosura in format pdf care va ofera informatii detaliate despre configuratia si componentele echipamentelor din gama superioara a gravatoarelor laser CNC de la Starline din seria LEC-PRO.


 


 

Aceasta oferta se aplica la preturile din oferta de mai jos!

 

Cea mai buna oferta de pe piata:

 


 

Noul Starline LEC-PRO 1060 cu tub de 80 W - doar 5.790 euro

(in echipare completa, incluzand elemente si accesorii optionale*)

 

*Echipare completa pentru Starline LEC-PRO 1060 cu tub de 80W:
- Masa de lucru 1000 mm x 600 mm - nelimitat
- Tub laser CO2 sigilat de 80 W
- Punct rosu pentru vizualizare rapida a locului de gravare / taiere
- Masa de lucru pentru taiere cu lamele si ridicare / coborare 500 mm
- Tava culisanta pentru reziduuri
- Masa de lucru pentru taiere obiecte mici cu model hexagonal
- Lentila REFLEX de inalta precizie din ZnSe cu protectie KCl
- Sistem vacuum de mare putere pentru evacuarea gazelor de ardere
- Sistem de tubulatura pentru eliminarea gazelor de ardere
- Sistem de racire al tubului laser CO2 (include pompa de mare putere si sistem de racire al apei)
- Sistem de pozitionare cu trei oglinzi
- Interfata USB 2.0 Full Speed cu sistem work offline inclus

 Software, instalare, montaj si training incluse in pret.

 

Noul Starline LEC-PRO 1590 cu tub de 100 W - doar 7.790 euro

(in echipare completa, incluzand elemente si accesorii optionale*)

 

Noul Starline LEC-PRO 1590 cu tub de 150 W - doar 8.290 euro

(in echipare completa, incluzand elemente si accesorii optionale*)

 

 

Ce trebuie retinut despre gravatoarele care folosesc tehnologie cu tub CO2:

 

Există diverse aplicatii pentru laserele cu CO2, nu doar pentru gravare cu laser. Laserele cu CO2 au aplicatii militare pentru masurare sau marcaremedicale pentru remodelarea pielii si chirurgie cu laser iar laserele de mare putere cu CO2 (tub metalic) sunt utilizate pentru sudare si taiere. Lasere de putere mai mica cu CO2 sunt de obicei utilizate la masini de gravat cu laser.


Laserele cu CO2 pentru aplicatii de gravura cu laser nu sunt potrivite pentru taierea sau gravarea metalelor si în general sunt utilizate pentru materiale cum ar fi plastic (PMMA - acril), fibra de carbon, piele, cauciuc, plută, lemn, bambus si unele materiale textile si hartie. Desi laserele CO2 nu sunt destinate utilizarii pe metale, acestea pot fi totusi utilizate pe metale tratate (acoperite), cum ar fi aluminiu anodizat. O carcasa de iPod  din aluminiu anodizat poate fi pur si simplu frumos gravata folosind un gravator cu laser cu CO2 dandu-i un model unic.

 

Trebuie facuta o precizare. Laserele cu CO2 pot fi folosite pentru taierea metalelor cu respectarea anumitor conditii. Este nevoie ca taierea sa se faca intr-un mediu cu adaos de oxigen (O2) si la presiune mare - peste 4 atmosfere. Cu un laser cu tub bun cu putere peste 100W (chiar si 80W in functie de rezultatul dorit) vom putea taia foi de otel poate pana la 1 mm grosime.

Trebuie inteles ca va functiona pentru piese mici nu pentru foi (pentru materialul se va incalzi foarte puternic si se va deforma cu mai multi mm). Pierzind distanta de focalizare datorita deformarii materialului, taietura nu va mai fi in parametrii urmariti sau nu va fi deloc. Marginea taieturii va fi arsa si neuniforma datorita microparticulelor topite si aderate la material.

Pentru taierea foilor de otel se folosesc capete de taiere cu auto-focalizare care pot pastra aceeasi distanta focala fata de material si astfel pot sa il taie.

Nu este o solutie pentru productie, este mai mult o solutie pentru teste. Chiar daca viseaza la asta, dupa ce incearca, clientii nu sunt multumiti de rezultat.

 

Daca pe otelul inoxidabil (si alte metale) se aplica materiale pentru marcarea cu laser (Laser Marking Materials - LMM, cu continut ridicat de magneziu)  un laser cu CO2 poate fi folosit pentru a crea o colorare permanentă a metalului. LMM este aplicat ca un spray cu vopsea si o data uscat se realizeaza gravarea cu laser cu CO2. In urma gravarii va rezulta o pata colorata (uzual neagra) pe metal. Desi acest marcaj aplicat metalului cu LMM si un gravator laser cu CO2 nu este gravat in metal, acesta este un semn permanent si este adesea folosit pentru aplicarea codurilor de bare sau numarului de serie.

Aproape in acelasi fel in care un gravatoarele cu laser cu CO2 nu pot grava metalul, acestea nu sunt potrivite pentru gravarea sticlei. Un rezultat de calitate superioara si mai consistenta se realizeaza, in general, prin sablarea sticlei, spre deosebire de gravarea cu laser cu CO2. Aceasta nu inseamna ca nu se poate grava pe sticla cu un laser cu CO2, dar rezultatele vor varia si depind adesea de continutul de metal al sticlei. Gravarea pe sticla cu laser are avantaje fata de sablare, fiind o alternativa mai ieftina, precum si necesitand mai putin timp pentru a finaliza rezultatele dorite. Pentru o mare din lucrarile de gravura pe sticla cu un laser cu CO2 masina de gravat va economisi timp si bani.

Evaluarea puterii (puterea in Watt) unui laser cu CO2 determina rata gravurii, precum si grosimea de taiere. O gravura aproape identica se poate face folosind un laser CO2 de 30W ar putea fi realizat pe unul de 100W sau chiar 150W (cu lentilele potrivite), pentru ca gravatoarele LEC PRO au motoarele pas cu pas cu microstepper, desi un gravator laser CO2 de 100W va avea o productivitate mai mare, in special pe materiale mai groase. Materialul de gravat laser va impune ce putere este potrivita pentru fiecare aplicatie.

Lista de mai jos ilustrează un ghid general de putere a gravatoarelor laser CO2 precum si aplicatiile:
             10W - taiere de materiale subtiri si gravare usoara
25W - 35W - nivel de intrare minim pentru gravura general, nu se recomanda pentru taierea materialelor groase
40W - 60W - ofera o viteza mai mare si o gravare mai profunda, precum si taierea de materiale mai groase
65W - 80W - randament de productie mai mare (viteza), precum si gravura profunda si taiere
100W - 150W - cel mai mare randament de productie (viteza), gravura profunda si taiere materiale groase la o singura trecere (peste 12 mm acril de exemplu)

 

 


Pentru detalii, mai multe informatii, specificatiile tehnice si preturile gravatoarelor laser CO2 va rugam sa accesati pagina urmatoare prin link-ul de mai jos


 

 

 

detalii: Echipamente pentru gravare si decupare laser cu laser CO2 sau Nd:YAG, fibra

Imprimante | Cutter-plotter | print/OBIECTE | CNC / Laser | Scannere | print/textil | echipamente | E-lite Displays | media | Cerneala | Consumabile | Dld |  Prima pagina
© 2007-2013 GraphtecRomania.ro  |  Str. Parangului, nr. 100B, 200719, Craiova, Dolj, Tel: +40-721.231.431 | CONTACT

Pagini web - webdesign si gazduire website