COMPASS.COM.RO, imprimante outdoor de mari dimensiuni, distribuitor GRAPHTEC in Romania.

Showroom/service - 200719 Craiova,
str. Parangului, nr. 100B, Dolj
detalii contact


craftrobo

compass srl

HomeDldDe ce nu recomandam solutii combinate de print&cut?

Recomandam echipamente distincte pentru print & cut

De ce recomandam solutii separate pentru print & cut?

 

Sunt mai multe motive.

 

In primul rand cutter-plotterele integrate in solutiile combinate de print & cut nu sunt suficient de precise.

Si asta conform datelor tehnice ale producatorilor respectivi. De exemplu, pentru Roland producatorul mentioneaza o precizie la repozitionare de +/- 3 mm (la scoaterea materialului inscriptionat pentru uscare si apoi introducerea in utilaj pentru decupare). Comparand cu precizia de decupare de 0,1 mm a taierii pe contur a cutter-plotterelor Graphtec observam o diferenta foarte mare. Cat poate fi de mare marginea alba a etichetelor noastre pentr a le putea vinde?

 

Cutter-plotterele integrate in imprimantele print & cut nu au viteza mare de lucru.

Din nou, ne referim doar la datele oferite de producatori. Producatorul deja mentionat ofera ca viteza maxima pentru taiere (si asta pe deplasarile pe diagonala) de doar 300 mm/sec. Caracterele mici sau desenele complicate oricum nu pot fi realizate la viteza maxima.

Comparand cu 1000 mm/sec. in cazul cutter-plotterelor Graphtec CE5000 sau 1600 mm/sec. in cazul FC7000 sau FC8000 de la Graphtec descoperim ca productivitatea va fi foarte scazuta daca alegem cutter-plottere integrate in solutii print & cut.

 

Cutter-plotterele integrate in imprimantele print & cut nu au forta mare de apasare.

Aceleasi date ale produsului oferite de producator ne asigura maxim 300 g forta de taiere. Adica insuficienta chiar si pentru carton de 250 g. In comparatie, cutter-plotterele de la Graphtec au 450 grame forta la seria CE5000 sau 650 grame forta la seriile FC7000 sau FC8000.

Aceasta inseamna ca, folosind cutter-plotterele de la Graphtec, vom putea decupa toata gama de materiale existente pe piata nu numai autocolant. Adica vom putea decupa in profunzime carton de peste 350 g, folie pentru transfer termic (inclusiv tip catifea), film reflectorizant, hartie fotografica si multe altele.

 

Cutter-plotterele integrate in sistemele print & cut nu au functia de taiere tangentiala.

Sunt folosite numai cutite tip drag knife (care nu se rotesc in timpul decuparii pentru a urmari linia de taiere ci sunt "tarate") - si asta si la Roland, Mutoh, Mimaki. Aceasta solutie nu poate atinge performante mari de unde si viteza redusa si posibilitatile limitate de taiere pe contur, cu tolerante foarte mari (pana la 3 mm, conform producatorilor).

Singurele companii care produc cutter-plottere in rola cu taiere tangentiala si taiere pe contur sunt Summa si Graphtec.

 

In timp ce tiparim, nu putem decupa. In mod evident, cand decupam, nu putem tipari

Dezavantajul exista, si pentru orice tiparim trebuie sa asteptam foarte mult timp, uneori pana a doua zi pentru a putea decupa etichetele de autocolant.

Cu o solutie constand in doua echipamente - un cutter-plotter cu taiere tangentiala si taiere pe contur de la Graphtec si o imprimanta de mari dimensiuni cu cerneala eco-solvent si rezolutie fotografica - Revolution E sau Photomaster 3 - puteti executa independent oricere din lucrarile de imprimare si de decupare. Nu trebuie sa asteptati si sa pierdeti foarte mult timp.

In plus, folosind cerneala noastre Photojet Green Dots perioada de uscare scade foarte mult is autocolantul poate fi aplicat pe autovehicule de exemplu in aceeasi ora, fara a mai fi nevoie sa asteptati pana a doua zi pentru uscare si fara sa mai aveti probleme de zgariere. Mirosul aproape inexistent o recomanda pentru uzul si in incaperi mici.

Costul cu cerneala scade foarte mult, noi oferind singura cerneala pentru capete Epson DX4 sau DX5 cu rezistenta de peste doi ani la exterior si cu pretul de 35 euro/litru.

DOAR din diferenta de pret dintre pretul cernelei originale si cea oferita de noi (Photojet Green Dots), intr-un singur an, puteti avea imprimanta dumneavoastra GRATIS.

 

Viteza de imprimare a solutiilor integrate print & cut este inferioara unei imprimante Revolution E sau Photomaster 3

Fiind o solutie de compromis, imprimantele ce combina functia de imprimare cu cea de decupare, nu sunt destinate imprimarilor de mare viteza asa ca, la calitate maxima viteza de imprimare este in jurul a 2 mp/ora, cea maxima (teoretica) fiind de 15 mp/ora, in realitate situandu-se sub 8-10 mp ora.

Alegand in schimb Revolution E sau Photomaster 3 viteza de lucru in regim fotografic este de peste 6 mp/ora iar in regim banner de peste 15 mp/ora. Cea maxima (teoretica) nu mai are relevanta.

 

La preturi similare, solutiile print & cut folosesc tehnologie de imprimare depasita tehnologic (ex. capete Epson DX4 in loc de Epson DX5)

 

In aceasta perioada ofertele vin de peste tot. Numele mari au scazut considerabil preturile vechilor modele ce inglobeaza tehnologie deja invechita. Puteti alege o solutie print & cut de marca la un pret apropiat de oferta noastra dar nu uitati un amanunt - acestea folosesc capete Epson DX4 in loc de capete Epson DX5. Aceasta inseamna ca aveti cel putin doua capete (cu viteza mai mica de imprimare) care trebuie intretinute, in loc de unul singur, mai multe calibrari, mai multe componente ce trebuie verificate si care vor trebui inlocuite.

Toti marii producatori folosesc la ultimele modele de imprimante noua generatie de capete Epson DX5, la fel ca si modelele noastre alternative.

 

De ce sa alegeti de la inceput o tehnologie invechita?

 

Desigur, decizia finala va apartine. Nici noua nu ne este usor sa luptam cu numele mari din industrie si tocmai de aceea oferim solutii alternative verificate, garantate si cu costuri de cerneala reduse la mai putin de jumatate (asta in cazul "fericit" in care alegeti o solutie de marca avand alimentare continua).

Noi oferim garantie totala la capete indiferent de sufrafata imprimata pentru 12 luni, manuale in limba romana, suport tehnic permanent si o alternativa mult mai economica pentru imprimarile de exterior.

 

 

 

Imprimante | Cutter-plotter | print/OBIECTE | CNC / Laser | Scannere | print/textil | echipamente | E-lite Displays | media | Cerneala | Consumabile | Dld |  Prima pagina
© 2007-2013 GraphtecRomania.ro  |  Str. Parangului, nr. 100B, 200719, Craiova, Dolj, Tel: +40-721.231.431 | CONTACT

Pagini web - webdesign si gazduire website