COMPASS.COM.RO, imprimante outdoor de mari dimensiuni, distribuitor GRAPHTEC in Romania.

Showroom/service - 200719 Craiova,
str. Parangului, nr. 100B, Dolj
detalii contact


craftrobo

compass srl

Homeprint/textilARTTEX DTG - prima imprimanta DTG (tricouri) de conceptie integral romaneasca

ARTTEX DTG - cea mai moderna imprimanta de textile, prima de conceptie romaneasca

 

ARTTEX DTG - cea mai moderna imprimanta de tricouri, prima de conceptie romaneasca

 

Generatia VIII de imprimante Arttex DTG (direct pe textile) este aici si va fi disponibila la livrare din luna ianuarie 2023.

 


Click pe imagine pentru detaliii.

 

Mult mai compact, noul design al imprimantei se axeaza exclusiv pentru productia industriala de imprimari digitale direct pe materiale textile.

* masa cu inaltime variabila pana la 50 mm reglabila pe inaltime manual sau automat

* sistem de RECIRCULARE a cernelei albe (nu doar amestec al acesteia in cartus)

* sistem inovativ de curatire si pastrare in perioada de neutilizare

* constructie integral metalica, pentru utilizare in regim industrial

* pret imbatabil

* vanzari si in rate interne (Oferta supusa anumitor termene si conditii. Solicitati detalii)

 

Click pe imagine pentru detalii. Imprimanta in culorile alese de distribuitorul nostru din Franta :)

 

Scurt istoric (deja 9 ani).
Lansata la Print&Sign 2014 in Bucuresti, ca imprimanta de tricouri sub brandul Artjet 2000, noua imprimanta ARTTEX inglobeaza de toate elementele care o fac cea mai avansata solutie de pe piata pentru imprimarea directa de textile, de experianta noastra si a clientilor nostrii din ultimii 9 ani.

Am lucrat si lucram cu unele dintre cele mai bune imprimante de tricouri din lume. Toate imbunatatirile cerute de procesul tehnologic sau de usurinta in exploatare au fost introduse in acest proiect care are deja 16 luni. sa nu uitam ca prima generatie (Mark I) de Artjet a fost lansata la Sign Sofia in 2013. Acum am ajuns la generatia a IV-a - ARTTEX. Gata de lucru pentru dvs.

 

Isi doreste cineva sa lucreze impecabil cu o imprimanta DTG pe care si-o poate permite?

 

In 2006 COMPASS a introdus pe piata din Romania prima imprimanta digitala direct pe textile - Kimoto G-Jet. De atunci revolutia digitala nu a mai putut fi oprita.

Zeci de imprimante instalate, sute de mii de lucrari executate. Acum clientului final i se pare firesc sa primeasca lucrari de arta la cea mai buna rezolutie, full color, de calitate fotografica. Dumneavoastra puteti indeplini usor aceasta nevoie - piata imprimantelor digitale DTG a explodat, iar acum abundenta de imprimante de trcouri de pe piata creaza confuzii.

 

Cum a fost posibil?

 

Relativ simplu - Epson.

Aparitia capetelor de imprimare piezo-electrice cu opt canale de culoare (asa numitul cap de imprimare Epson DX5) si controlul fiecarui canal de culoare a dus la transformarea imprimantelor de birou Epson in platforme pentru imprimare plana.

Abia acum, dupa 8-9 ani, inclusiv monstrii gen Epson sau Brother au acceptat potentialul urias al pietei (si de fapt sigura directie in care vor merge de acum lucrurile) si au inceput de anul trecut sa produca imprimante digitale pentru textile.

Ceea ce parea pionierat si hobby a devenit acum obligatoriu. Pare ciudat tocmai din partea celor care realizeaza de fapt platformele de imprimare, nu-i asa?

 

Diferenta dintre o imprimanta care scoate ceva si o imprimanta de tricouri profesionala este de fapt enorma.

Coordonarea mesei cu miscarea capului de imprimare trebuie sa fie perfecta. Si prin perfect in acest caz intelegem tolerante de SUTIMI de milimetru.

 

Imaginea si culoarea este de fapt o perceptie acceptata de creirul uman. Ochiul transforma miliardele de puncte invizibile (de pana la 40 de ori mai subtiri decat diametrul firului de par uman), asezate foarte precis, de fapt intr-o ordine foarte clara, in imagini sau culori.

Orice abatere de la dispunerea perfecta a punctelor microscopice de culoare ne face sa percepem imagini neclare sau culori ciudate. Pentru ca picaturile sa ajunga exact in pozitia dorita, miscarea lina trebuie sa fie obligatorie si coordonarea trebuie sa fie perfecta. o gramada de lucruri trebuie sa functioneze incredibil de precis.

Frecventa de tragere a capului de imprimare, miscarea caretei pe axa X, avansul pe axa Y, inaltimea de la care sunt trase picaturile in asa fel incat sa ajunga exact acolo unde trebuie cu o precizie de sub 0,01 mm. Si un alt cosmar - un software ultra-performant care sa stie sa descompuna cele 4 sau 6 culori de baza in puncte care fac ca rosul sa fie rosu si nu portocalliu sau mov. Si stratul enervant de alb care trebuie pus sub culori pe textilele de culori deschise pentru a obtine culori reale. Pentru ca particulele de pigmentii folositi in imprimarea digitala sunt de cateva MII de ori mai mici decat cei folositi in serigrafie si nu reflecta lumina la fel si, din nou, perceptia noastra asupra culorilor este modificata.

Iar stratul de alb continua sa fie din ce in ce mai enervant pentru ca trebuie pozitionat EXACT sub stratul de culoare, perfect aliniat si nu sa rasara la margine, acolo unde il doresti mai putin.

Si ceea ce povestim acum este de fapt stiinta popularizata, pe intelesul tuturor si asta ii va face sa zambeasca pe specialisti.

 

Si aici apar complicatiile. O mecanica high-end presupune servomotoare pentru acuratete si feed-back si, mai ales, ghidaje si patine de inalta precizie. Motoarele pas-cu-pas sunt ieftine, controllerele lor sunt ieftine dar nu ofera nici pe departe aceeasi precizie ca servo-motoarele iar feed-back deloc. Un ghidaj ultra-precis coada de randunica costa peste 400 euro pe metru liniar la care se adauga si costul foarte ridicat al patinei cu rulmenti liniari. Unul rotund este 30 de dolari pe metru dar jocurile sunt prin comparatie uriase.

Saracia si ignoranta noastra ne fac uneori sa ne mintim ca si ceva ieftin care semana cu o imprimanta poate executa lucrarile cerute de clientii nostrii, cu o investitie ceva mai mica. In realitate, cei  ceare au testat asta stiu deja adevarul dureros - bani aruncati. Lasati-i pe ei sa testeze. Vreti sa realizati sute sau mii de tricouri pe luna cu ceva care nu scoate nici calitatea , nici consistenta si nici culorile dorite? Credeti ca e amuzant sa cureti de cateva ori imprimanta pentru fiecare job? Or costa tricourile un euro si ceva dar cand arunci 7 ca sa faci 3 nu mai este amuzant. Daca totusi apreciati asta poate este momentul sa va reconsiderati domeniul de activitate.

 

 

Ceea ce aducem acum pe piata este rezutatul experientei si inovatiei continue. Sunt mii (sau zeci de mii) de ore lucrate in ultimii doi ani impreuna cu clientii nostri pentru a obtine cele mai bune rezultate. Masini si tehnologii fiabile si testate. Si ccare functioneaza perfect.

 

Inovatie absoluta.

 

Imprimanta gandita si dezvoltata de-a lungul a doi ani de catre COMPASS in colaborare cu Art Colenta Bulgaria, Arttex DTG inglobeza toata experienta noastra in acest domeniu si aduce inovatii absolute, care NU exista in acest moment la nici o imprimanta DTG de pe piata. Si nu sunt povesti de marketing.

Hardware/software si placi fabricate in Bulgaria. Integrate in si in Arttex DTG generatia V.

 

Fabricate din 2013 in Bulgaria la Art Colenta.

 


Click pe imagine pentru detalii.

 

 

 

Acum este disponibil noul model. In oferta speciala dupa Print&Sign 2015, COPIS Sofia si GRAFIMA Belgrad. Model lansat la FESPA Koln 2015.

 


Click pe imagine pentru marire.

 

 

1.  Este singura imprimanta plana pentru textile din lume la care capul de imprimare urmareste forma materialului pe axa Z. Adica pe INALTIME. 

Ce inseamna asta? Simplu - atunci cand intalneste un obstacol, capul de imprimare se ridica automat in timpul imprimarii si dupa terminarea zonei mai inalte capul coboara automat urmarind profilul transversal al materialului. Capul de imprimare nu atinge materialul in zonele inalte asa ca pierderile cauzate de lipsa planeitatii dispar. Nici o alta imprimanta DTG nu poate face asta.

Asta pentru ca atunci cand am conceput impprimanta nu ne-am gandit numai la textile. Ne-am gandit la cea mai bunna solutie pentru imprimarea de obiecte. Materialul textil nu distruge capul de imprimare. Poti sa pierzi cel mult un tricou. Piatra sau metalul va vor scoate din buzunar rapid 1200 de euro fara TVA. Amuzant, nu-i asa?

 

2. Masa de lucru 4 in 1 in configurare standard.  Mese de lucru interschimbabile specializate cu prindere pe cheder (optional).

Punem la dispozitia clientilor nostrii mese optionale pentru tricouri normale, tricouri polo, mici sau mari, pentru maneci sau craci de pantalon.

 

In configurarea standard avem masa de aluminiu  multifunctionala 4 in 1 (tricouri mari, tricouri mini, tricouri polo mari, tricouri polo mini) cu prindere pe rama de aluminiu.

 

Optional. Mese cu prindere pe cheder.

TOATE prinderile folosesc cel mai avansat sistem de prindere al materialului - CHEDER DE CAUCIUC.

Aceasta permite operatorului sa obtina intuitiv tensiunea optima. Este important?

Este vital. Cu o rama poti intinde prea mult materialul din dorinta de al il face cat mai plan pentru a putea imprima perfect. Prea multa intindere va face ca rezulltatul imprimarii dumneavoastra sa para cel putin amuzant. Dupa imprimare, materialul intins prea mult are prostul obicei sa isi revina si atunci cercurile sau caracterele mici sunt alungite. Daca nu e un detaliu esential va sugeram sa alegeti un model cu rama.

 

3. Inaltimea mesei se regleaza automat, cu senzori de inaltime.

Poate credeti ca toate fac asta. Nimic mai adevarat. Epson (care este de doua ori mai scumpa - si daca e mai scumpa si are un nume urias este obligatoriu mai buna, nu-i asa) ofera o minunata solutie manuala cu un levier pe care il rotiti pana ajungeti la inaltimea optima de imprimare. Si puteti aproxima din ochi perfect inaltimea optima de imprimare, nu-i asa?

Reglarea manula inseamna ca depindeti de experienta si seriozitatea operatorului dumneavoastra. Iar acesta este muncitor serios, dedicat si nu are niciodata probleme. Si nici nu lipseste sub nici un motiv de la lucru.

Cu Arttex DTG reglarea mesei se poate face automat, de fiecare data (foarte folositor pentru serii mici) sau se poate pastra o anumita inaltime testata si agreata pentru productia de serie mare.

 

4. Solutii inovative care nu genereaza caldura, camp magnetic sau curenti vagabonzi.

 

Electronica si motoarele sunt ciudate. Chestiile astea cateodata se comporta atat de minunat incat simti nevoia sa apelezi la ajutor profesional pentru exorcizare. Ne-am lovit de o gramada de probleme pe care le-am eliminat. Cablurile sunt fabricate in Germania si fiecare are strict valoarea de care are nevoie. Electronica este protejata separat in custi Farraday. Folosim motoare inovative.

ARTTEX DTG este gandita de la inceput ca o imprimanta industriala. Trebuie sa poata imprima bine si foarte multa vreme.

 

5. Executata exclusiv din profile de aluminiu extrudat BOSH REXROTH. Ghidaje patrate THK.

 

Acestea sunt cele mai precise din lume in acest moment (si cele mai scumpe). Structura asigura  aliniere perfecta, rigiditate si un look industrial de neegalat. Unghiurile sunt perfecte, profilele folosite sunt cele patrate THK cu patine cu rulmenti liniari de cea mai inalta calitate. Acestea sunt de cateva ori mai scumpe decat alte ghidaje (pentru ca sunt numarul 1 in lume).

Cele mai bune imprimante ale concurentei folosesc una sau doua bari rotunde de ghidaj pentru miscare. Noi folosim cate 4 pentru fiecare parte a imprimantei. Si nu pentru miscarea necesara imprimarii ci doar pentru stabilirea inaltimii de lucru. Pur si simplu ghidajele cu bari rotunde rectificate nu sunt bune pentru transmisia miscarii pentru a obtine rezolutie ultra inalta si viteza.

 

6. Controllere si electronica proprietare. Fabricate de noi DOAR pentru ARTTEX. 

Beneficiind de un integrator de exceptie care produce asa ceva (Art Colenta Bulgaria cu clienti din medicina si inndustrie din 179 de tari ale lumii), am proiecta si produs o electronica exclusiv pentru ARTTEX. Acest lucru inseamna cunostiinte aprofundate despre imprimanta noastra de tricouri, cunostiinte pe care evident doar un producator le poate avea.

Plus costuri mult mai mici pentru upgrade sau inlocuire. Intr-un timp redus la minim comparativ cu toate ccelelalte solutii.

 

 

7. IMPRIMA CU ALB SI CULOARE IN ACELASI TIMP.

 

Aproape nimeni nu poate face asta. Sigur numele mari nu fac asta.

Dumneavoastra in schimb puteti face asta daca doriti. In fond, cateodata mai repede are trebui sa fie ceea ce va doriti pentru anumite aplicatii.

Ganditi-va la imprimantele care incep de la 50.000 euro. Imprima un A4 in 10 secunde. Dar imprima doar un strat de culoare la majoritatea lor. Al doilea strat mai adauga inca 10. Dumneavoastra il veti imprima inntre 30 si 45 de secunde in functie de rezolutia aleasa. Dar imprimarea pe tricouri inchise la culoare e facuta la o singura trecere. Diferenta nu mai e asa de evidenta, nu-i asa? Pretul s-ar putea insa sa il retineti.

Si sa nu uitam ca nu imprimarea in sine da viteza de lucru a unei imprimante. Lucrarea nu e gata pana cand nu este fixata la cald . La toate imprimantele de tricouri de pe pamant operatorul trebuie sa calce tricoul, sa puna tricoul pe masa, sa il ia de pe masa, sa il puna la preesa sau la cuptor. Adunati timpul necesar pentru toate aceste operatii. Mai este relevanta diferenta de timp castigata DOAR in timpul imprimarii?

 

6. Software care asigura imprimare perfecta, cu PICATURA MICA, indiferent de viteza de lucru.

 

Viteza de lucru. Dorita de toti, impusa de economia de piata.

 

Singura comparatie reala ar fi cu un McKornit. Impecabile, imprima de trei ori mai rapid. Si doar de zece ori mai scumpe. Sau daca vrem de cincisprezeci ori, de patru ori mai rapide.

Desigur, daca luam in considerare faptul ca cerneala se fixeaza pe material numai dupa expunerea la presa de transfer termic sau cuptor, pretratamentul si calcarea obligatorie pentru tricourile inchise la culoare diferenta de viteza se reduce. Dar nu si investitia initiala.

Iar daca dvs. imprimati la 720 dpi pe tricouri deschise cantitatea de tricouri imprimate va fi impresionanta. Fireste doar daca lucrati cu roboti. In viata reala operatorul nu va putea sa tina pasul cu masina.

 

Si toata lumea care produce vrea sa imprime la 720 dpi. Au nevoie de viteza. Intrebati-i. Vor recunoaste.

Problema este ca si imprimanta ar trebui sa poata :)

 


Click pe imagine pentru detalii.

 

8. Costuri de imprimare tinute sub control cu sistemul nostru de alimentare continua.

 

Nu mai trebuie sa va simtiti frustrati ca o parte din cerneala foarte scumpa pentru imprimarea pe tricouri ramane in cartuse pentru ca legile fizicii impun ca o parte din cerneala sa ramana totusi la final in cartus.

Sau ca aruncati foarte multa la fiecare curatire, sau pentru intretinere. Mai ales cerneala alba de la DuPont.

Cu sistemul nostru de alimentare continua cu cerneala veti putea folosi toata cerneala disponibila, recuperati cerneala alba recirculata si puteti controla curatirea in asa fel incat numai canalul dorit sa fie curatat.

 

9. Imprimare fara margini.

 

Datorita designului si software-ului performant, chiar daca utilizati imprimanta noastra A3+, puteti imprima aproape ca pe o imprimanta A2. Sunt numai 2 cm diferenta pe X si pe Y fata de masa imprimantei A2 de la Polyprint de exemplu.

Asta nu inseamna ca imprimanta noastra printeaza mai mut de A3+ ci doar ca imprimantele mai mari (ex. A2) au de fapt mesele mai mici decat suprafata promovata de marketing, asa ca dvs., cu o investitie mult mai mica puteti beneficia de o masa comparativa cu cea a unei imprimante mai mari.

  

 

10. Imprimare de calitate garantata de cernelurile DuPont Artistri

 

Datorita folosirii exclusive a cernelurilor pigment reactive Artistri de la DuPont ( cea mai folosita cerneala de marca de pe piata) culorile, intensitatea lor, aderenta lor la fibrele de material si rezistenta la spalare sunt lucruri sigure si garantate. Este solutia care cu siguranta nu da gres.

4 mese de aluminiu incluse - tricouri normale si polo pentru adulti si copii intr-un design compact unic pe piata.

 

 

(Click pe imagine pentru marire)

 

11. Costuri de 4 ori mai mici cu cerneala noastra DTG de la Photojet Bulgaria.

 

Inovam si testam incontinuu. Acum avem disponibila cerneala DTG pentru color (CMYK) cu mult mai ieftine decat cerneluri DuPont. Rezultatete imprimarii, profunzimea culorii si rezistenta la spalare sunt clar identice.

Pentru ALB trebui mentionat ca cerneala noastra este insesizabil mai lucioasa. Nu neaparat un lucru rau in opinia utilizatorilor cernelei noastre albe pentru bumbac (tricouri).

 

 

 

Care ar fi valoarea pe piata a unei imprimante digitale direct pe textile? Este o intrebare fireasca.

 

Imprimantele DTG incep de la 7.500 euro si merg pana la 150.000 euro. Marea majoritate a acestora sunt intre 11.000 euro si 17.000 euro.

Fireste ca marea majoritate a acestora se bazeaza pe tehnologia Epson piezoelectric drop-on-demand.

Nu sunt luate in calcul aici imprimantele chinezesti (asiatice) cu 6 culori provenite dintr-o imprimanta de birou de 100 USD, chiar daca pretul clientului final se apropie de valorile amintite. Vorbim numai despre solutii functionale.

 

Ce intrebari ar trebui sa va puneti daca intentionati sa cumparati o imprimanta digitala direct pe textile?

 

1. Care este clientul dvs. final?

2. Care credeti ca va fi volumul dvs. zilnic de imprimari?

3. Veti folosi imprimanta dvs. de textile pentru a lua comenzi una cate una la cerere (print on demand) sau comenzi mai mari ( de la agentii de exemplu)?

4. Care ar fi cel mai important criteriu de alegere pentru dvs. - viteza sau pretul imprimantei?

5. Intentionati sa va specializati intr-o anumita nisa? (Ex. tricouri, imbracaminte, prosoape, printuri mari, tablouri, etc)

6. Cat de des intentionati sa folositi imprimanta dvs. DTG?

 

Dupa parerea dvs. care sunt lucrurile care ar trebui sa fie considerate cele mai importante cand alegeti acest tip de imprimanta direct pe textile?

 

1. Sunteti ingrijorat de provocarile imprimarii pe textile sau de cerneala pentru textile? (Va intereseaza managementul de culoarii alb, densitatea acesteia, uniformitatea acesteia, sistemele de protectie si de prevenire a lovirii capului de imprimare, versatilitatea software-ului de RIP sau tipurile de platane care pot fi puse la dispozitie?)

2. Trainingul si suportul tehnic oferit de dealer?

3. Experienta lui in lucrul cu imprimantele digitale direct pe textile este de un, doi sau de opt?

4. Cati ingineri si tehnicieni sunt disponibili din partea dealerului?

5. Care este notorietatea pe piata a imprimantei de tricouri pe care doriti sa o achzitionati si de cat timp este prezenta?

6. Performantele reale ale masinii - rezultatele imprimate arata bine sau se spala bine?

 

Cat de important pentru afacerea dvs. este sa puteti imprima cu alb?

 

Imprimarea pe textile de culori inchise reprezinta o nisa in care castigurile sunt categoric mai mari (in emisfera nordica, in zona noastra, se poarta mai mult haine de culori mai mult inchise decat albe). Desigur ca trebuie sa intelegeti sa imprimati cu alb si sa fiti constient ca imprimirea unui strat suplimentar de alb va creste costurile dvs.

Probabil ca un sfert din clientii dvs. vor cere imprimarea pe textile inchise. Daca va specializati in asta probabil ca puteti ridica numarul lor la trei sferturi. In special partea din piata care se ocupa cu transferul termic si serigrafia.

 

Iti ofera mostre vanzatorul mostre pentru teste si spalat?

 

Cu certitudine, da. In loc sa pierdeti timpul incercand sa obtineti o mostra oferita de dvs. la care vanzatorul poate fi nevoit sa lucreze multa vreme pentru a o prelucra corespunzator (in fond inca nu va pricepeti sa imprimati direct pe textile si nu stiti care sunt cerintele sau cum puteti obtine cele mai bune rezultate) recomandarea nostra este sa acceptati orice mostra vi se ofera.

In fond doriti sa testati produsul finit care arata asa cum credeti ca il puteti vinde clientilor dvs.

 

Link idei de afaceri:

http://observator.tv/social/nicolae-ceausescu-e-la-moda-peste-hotare-168024.html

 


 

 


In luna noiembrie imprimanta DTG ARTTEX Double Bed (turn maxi - Mark VI) beneficiaza de un pret special :
Doua mese de imprimare de pana la 400 mm x 600 mm fiecare (standard mese de 330 mm x 480 mm incluse).

Imprima alb si culoare simultan, 6 capete de imprimare Ricoh.

 

Pret imprimanta digitala direct pe tricouri ARTTEX DTG Turn Double Bed - 24.990 euro

 

 

Pretul include kit-ul de instalare, un set de cerneala CMYK (cate 250 ml), 500 ml de cerneala alba (in valoare  de 495 euro). RIP software inclus.

Livrare, instalare si training incluse.

Garantie standard 12 luni. Garantie prelungita la cerere.

 

 


 

Pret imprimanta digitala direct pe textile ARTTEX DTG - 15.990 euro

 

Pretul include kit-ul de instalare, un set de cerneala CMYK (cate 250 ml), 500 ml de cerneala alba, RIP software inclus.

Livrare, instalare si training incluse.

Garantie standard 12 luni.

 

Produsa pentru noi de catre ArtColenta (http://www.colenta.de/about/new_factory.php) in Sofia, Bulgaria.


 

In luna noiembrie imprimanta DTG ARTTEX (compact - Mark VIII) beneficiaza de un pret special :

 

Pret imprimanta digitala direct pe tricouri ARTTEX DTG compact - 8.888 euro

 

 

Pretul nu include kit-ul de instalare, un set de cerneala CMYK (cate 250 ml), 500 ml de cerneala alba (in valoare de 595 euro). RIP software inclus.

Livrare, instalare si training incluse.

Garantie standard 12 luni. Garantie prelungita la cerere.

 

Reducere pentru buy-back DTG (obtineti bani pe imprimanta dvs. veche).

 


Nota. Preturile nu includ TVA si sunt valabile pentru plata exclusiva in avans.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imprimante | Cutter-plotter | print/OBIECTE | CNC / Laser | Scannere | print/textil | echipamente | E-lite Displays | media | Cerneala | Consumabile | Dld |  Prima pagina
© 2007-2013 GraphtecRomania.ro  |  Str. Parangului, nr. 100B, 200719, Craiova, Dolj, Tel: +40-721.231.431 | CONTACT

Pagini web - webdesign si gazduire website