COMPASS.COM.RO, imprimante outdoor de mari dimensiuni, distribuitor GRAPHTEC in Romania.

Showroom/service - 200719 Craiova,
str. Parangului, nr. 100B, Dolj
detalii contact


craftrobo

compass srl

HomeCNC / LaserHELIOS MX - laser CO2 pentru taiere metale si materiale organice

HELIOS MX - lasere CO2 pentru taiere metale si materiale organice fabricate in Europa

 

 

SISTEME DE TAIERE tabla de otel, aluminiu si alama

 

Taierea metalelor cu laser fibra este o tehnologie care foloseste laserul emis de o sursa cu fibra optica, il ghideaza printr-un sistem optic laser catre material. Materialul este topit sau vaporizat si este suflat de pe pozitie de un jet de gaz  (oxigen, azot sau aer comprimat in cazul echipamentelor de mai sus). Formele taiate sunt generate de un program pe calculator iar echipamentul de taiere cu laser fibra integreaza un CNC (echipament comandata numeric) pentru a executa miscarile necesare prelucrarii piesei si o sursa laser fibra.

Taieturile cu laser au muchii superioare calitativ altor tipuri de taieri, necesita o mai mica sau deloc prelucrare ulterioara si consuma doar o fractiune din energia necesara taierii cu plasma dar nu pot taia materiale la fel de groase ca o plasma.

Taierea metalelor si nemetalelor inca necesita o investitie mare, de sutelor de mii de euro.

 

Totusi, in practica, o serie de industrii au nevoie de piese plane din otel sau aliaje de otel cu grosimi reduse, pana la 1-6 mm (desi un echipament laser cu fibra de la Helios poate taia tabla de otel de 10 mm echipat cu o sursa de doar 1,5kW). Totodata in industrie este nevoie sa se taie piese din plexiglass, lemn, placaj, MDF, plastic, piele, etc. pentru care se folosesc lasere cu sursa CO2.

Pentru aplicatiile de taiere otel, aluminiu si alama am dezvoltat laserele HELIOS PRO din seria MX.

 

 

Masinile de taiat foi de otel HELIOS PRO MX sunt dotate cu un cap de taiere special cu autofocus (controlat de controler separat, integrat cu controlerul echipamentului). Inaltimea capului de taiere in timpul lucrului poate fi ajustata de la 0,5 la 4 mm de la suprafata metalului, iar capul de taiere isi regleaza automat distanta de focalizare pentru a putea mentine distanta setata fata de suprafata metalului. Taierea metalului este deasemenea ajustata de parametrii ca timpul de perforare (punching times), durata de actionare (pinching duration), pornirea perforarii (start punch), sfarsitul perforarii (end punch),  etc. Controlerul capului de taiere este controlat de electrovalvele fluxului de oxigen. La taierea nemetalelor inaltimea capului este ajustata manual fie prin coborarea capului de taiere fie prin ridicarea mesei inainte de a incepe procesul de taiere (sistemul de ridicare al mesei se comanda separat).

 

Mese lucru foarte mari.

Mesele de lucru incep cu 1550 mm x 1050 mm si ajung la 1550 mm x 2550 mm sau chiar 3050 mm. Toate mesele sunt gandite pentru prelucrarea pieselor foarte mari. Mesele pot fi fixe sau reglabile pe verticala.

Constructia poate fi inchisa sau deschisa. Pentru echipamentele in constructie deschisa designul permite accesul facil din toate partile. In fata si in spate mesele permit trecerea materialelor lungi pentru o productivitate sporita. Aceste modele pot fi operate ca si laserele din clasa 2 in modul normal de operare deoarece fascicolul laser laser este ghidat prin fibra optica si se misca odata cu portalul. Astfel raza laser este acoperita pe toata lungimea pana la contactul cu materialul.

 

 

Zona de lucru inchisa.

Laserele in constructie inchisa au design care indeplineste nosmele de securitate pentru laserele din clasa 2. Nu mai este necesar echipament suplimentar de protectie. Sistemul inchis asigura o evacuare eficienta a fumului si gazelor rezultate din procesul de taiere.

 

Consola separata de operare. Cheie de siguranta si buton de oprire de urgenta.

Un display generos cu touch screen de dimensiune mare, o consola cu comenzi ergonomice asigura operarea tuturor laserelor HELIOS PRO MX. Consola este folosita si ca unitate de control a masinii. Operatorul poate schimba parametrii chiar in timpul lucrului. Pozitionarea capului de taiere poate fi realizata si prin intermediul unor taste suplimentare integrate. Cheia de pornire impiedica accesul neautorizat la masina. Buton proeminent de oprire de urgenta pozitionat deasupra echipamentului permite operatorului sa opresca instantaneu laserul si miscarea portalului pentru un mediu de lucru cu o siguranta ridicata.

 

Lentile suflate permanent cu jet de aer.

Lentilele laser sunt suflate in permanenta cu aer comprimat curat in timpul procesarii laser. Astfel se reduce la minim depunerea prafului rezultata in urma taierii. Acest procedeu asigura o mentenanta mai usoara si prelungeste durata de viata a lentilelor. Controlul jetului de aer este asigurat automat cu ajutorul unei electrovalve.

 

Asistenta O2 comprimat la taiere metale.

Capul de taiere special conceput pentru taierea tablelor de otel permite suflarea de oxigen la presiune inalta sub optica si asura materialului. temperatura de taiere este ridicata iar metalul topit este suflat din zona de taiere. Controlul jetului de oxigen comprimat este asigurat automat cu ajutorul unei electrovalve. Aceasta procedura asigura lucrul fara investitii suplimentare in compresoare cu surub costisitoare.

Pentru taierea folior de tabla nu mai este necesara alta investitie in afara unui laser cu fibra Helios PRO MX.

 

Masa de taiere cu lamele. Zona de lucru iluminata cu bari LED.

Masa de taiere cu lamele de aluminiu eloxat cu design propriu cu un unghi mult mai mic si inaltime mult mai mare decat al lamelelor utilizate la laserele de pe piata (rigiditatea este superioara, la fel si rezistenta la incovoiere).

 

 

Echipamente destinat taierii foilor metalice feroase. Otelul inoxidabil se taie cel mai frumos. Se pot taia foi subtiri de alama sau aluminiu.

 

Taierea se face cu adaos de O2 sub presiune.

Sunt versiunile cele mai accesibile pretabile pentru afaceri care au nevoie de o precizie si viteza foarte bune, iar pentru foile feroase subtiri in (peste 90% din aplicatii), viteza de taiere si calitatea unui laser fibra Helios PRO MX sunt net superioare oricarui alt echipament la acest nivel de investitie.

 

Costuri mici de intretinere si exploatare, insvetitie minima si o piata in crestere.

 

Sunt solutii recomandate pentru productia de serie unde se cauta viteza de taiere mare si margini curate care sa nu necesite prelucrare ulterioara.

 

 

Preturi incepand cu 42.000 euro fara TVA pentru Helios PRO MX 1530 dotat cu sursa laser Raycus de 1kW.

 


Oferte:

HELIOS MX1530 1500W Raycus - 48.990 euro fara TVA (masa fixa de 1500x3000 mm)

Carcasa deschisa

 


 

 

Pana la sfarsitul lunii august:

 

 

HELIOS MX1530 1500W Raycus - 37.890 euro fara TVA (masa fixa de 1500x3000 mm)

Carcasa deschisa

Masa 1500x3000 mm cu zimti tip fierastrau.

 

 

detalii: HELIOS MX - lasere CO2 pentru taiere metale si materiale organice fabricate in Europa

Imprimante | Cutter-plotter | print/OBIECTE | CNC / Laser | Scannere | print/textil | echipamente | E-lite Displays | media | Cerneala | Consumabile | Dld |  Prima pagina
© 2007-2013 GraphtecRomania.ro  |  Str. Parangului, nr. 100B, 200719, Craiova, Dolj, Tel: +40-721.231.431 | CONTACT

Pagini web - webdesign si gazduire website