COMPASS.COM.RO, imprimante outdoor de mari dimensiuni, distribuitor GRAPHTEC in Romania.

Showroom/service - 200719 Craiova,
str. Parangului, nr. 100B, Dolj
detalii contact


craftrobo

compass srl

HomeCNC / LaserHELIOS MX - laser CO2 pentru taiere metale si materiale organice

HELIOS MX - lasere CO2 pentru taiere metale si materiale organice fabricate in Europa

 

 

SISTEME DE TAIERE tabla de otel si materiale organice (plastic, lemn, placaj, piele, acril) cu laser CO2

 

Taierea metalelor cu laser CO2 este o tehnologie care foloseste laserul emis de o sursa cu excitare DC sau RF, il ghideaza printr-un sistem optic laser catre material. Materialul este topit sau vaporizat si este suflat de pe pozitie de un jet de gaz  (oxigen in cazul echipamentelor de mai sus). Formele taiate sunt generate de un program pe calculator iar echipamentul de taiere cu laser CO2 integreaza un CNC (echipament comandata numeric) pentru a executa miscarile necesare prelucrarii piesei si o sursa laser CO2.

Taieturile cu laser au muchii superioare calitativ altor tipuri de taieri, necesita o mai mica sau deloc prelucrare ulterioara si consuma doar o fractiune din energia necesara taierii cu plasma dar nu pot taia materiale la fel de groase ca o plasma.

Taierea metalelor si nemetalelor inca necesita o investitie mare, de sutelor de mii de euro.

 

Totusi, in practica, o serie de industrii au nevoie de piese plane din otel sau aliaje de otel cu grosimi reduse, pana la 1-2 mm. Totodata au nevoie sa taie (ei sau clientii lor) piese din plexiglass, lemn, placaj, MDF, plastic, piele, etc.

Pentru aceste aplicatii am dezvoltat laserele HELIOS PRO din seria MX.

 

 

Masinile de taiat foi de otel HELIOS PRO MX sunt dotate cu un cap de taiere special cu autofocus (controlat de controler separat, integrat cu controlerul echipamentului). Inaltimea capului de taiere in timpul lucrului poate fi ajustata de la 0,5 la 4 mm de la suprafata metalului, iar capul de taiere isi regleaza automat distanta de focalizare pentru a putea mentine distanta setata fata de suprafata metalului. Taierea metalului este deasemenea ajustata de parametrii ca timpul de perforare (punching times), durata de actionare (pinching duration), pornirea perforarii (start punch), sfarsitul perforarii (end punch),  etc. Controlerul capului de taiere este controlat de electrovalvele fluxului de oxigen. La taierea nemetalelor inaltimea capului este ajustata manual fie prin coborarea capului de taiere fie prin ridicarea mesei inainte de a incepe procesul de taiere (sistemul de ridicare al mesei se comanda separat).

 

Mese lucru foarte mari.

Mesele de lucru incep cu 1550 mm x 1050 mm si ajung la 1550 mm x 2550 mm sau chiar 3050 mm. Toate mesele sunt gandite pentru prelucrarea pieselor foarte mari. Mesele pot fi fixe sau reglabile pe verticala.

Constructia poate fi inchisa sau deschisa. Pentru echipamentele in constructie deschisa designul permite accesul facil din toate partile. In fata si in spate mesele permit trecerea materialelor lungi pentru o productivitate sporita. Aceste modele pot fi operate ca si laserele din clasa 2 in modul normal de operare deoarece tubul laser este pozitionat si se misca odata cu portalul. Astfel raza laser este acoperita pe toata lungimea pana la contactul cu materialul.

 

 

Zona de lucru inchisa.

Laserele in constructie inchisa au design care indeplineste nosmele de securitate pentru laserele din clasa 2. Nu mai este necesar echipament suplimentar de protectie. Sistemul inchis asigura o evacuare eficienta a fumului s gazelor rezultate din procesul de taiere.

 

Consola separata de operare. Cheie de siguranta si buton de oprire de urgenta.

Un display generos cu touch screen de dimensiune mare, o consola cu comenzi ergonomice asigura operarea tuturor laserelor HELIOS PRO MX. Consola este folosita si ca unitate de control a masinii. Operatorul poate schimba parametrii chiar in timpul lucrului. Pozitionarea capului de taiere poate fi realizata si prin intermediul unor taste suplimentare integrate. Cheia de pornire impiedica accesul neautorizat la masina. Buton proeminent de oprire de urgenta pozitionat deasupra echipamentului permite operatorului sa opresca instantaneu laserul si miscarea portalului pentru un mediu de lucru cu o siguranta ridicata.

 

Lentile suflate permanent cu jet de aer (cap optional de taiere nemetale).

Lentilele laser sunt suflate in permanenta cu aer comprimat curat in timpul procesarii laser. Astfel se reduce la minim depunerea prafului rezultata in urma taierii. Acest procedeu asigura o mentenanta mai usoara si prelungeste durata de viata a lentilelor. Controlul jetului de aer este asigurat automat cu ajutorul unei electrovalve.

 

Asistenta O2 comprimat la taiere metale.

Capul de taiere special conceput pentru taierea tablelor de otel permite suflarea de oxigen la presiune inalta sub optica si asura materialului. temperatura de taiere este ridicata iar metalul topit este suflat din zona de taiere. Controlul jetului de oxigen comprimat este asigurat automat cu ajutorul unei electrovalve.

 

Masa de taiere cu lamele. Zona de lucru iluminata cu bari LED.

Masa de taiere cu lamele de aluminiu eloxat cu design propriu cu un unghi mult mai mic si inaltime mult mai mare decat al lamelelor utilizate la laserele de pe piata (rigiditatea este superioara, la fel si rezistenta la incovoiere).

 


 

 

 

 

Echipamente destinat taierii materialelor organice (plastic, plexiglas, hartie, carton, piele, piele ecologica, lemn, placaj, MDF, OSB, burete, cauciuc, etc.) si foi metalice feroase. Otelul inoxidabil se taie cel mai frumos.

 

Taierea se face cu adaos de O2 sub presiune.

Sunt versiunile cele mai accesibile pretabile pentru afaceri care au nevoie de o precizie si viteza foarte bune, pentru foi feroase subtirin(peste 90% din aplicatii).

 

Costuri mici de intretinere si exploatare, insvetitie minima si o piata in crestere.

 

Sunt solutii de compromis pentru taierea metalelor. Nu sunt recomandate pentru productia de serie unde nu pot concura cu un laser fibra.

 

detalii: HELIOS MX - lasere CO2 pentru taiere metale si materiale organice fabricate in Europa

Imprimante | Cutter-plotter | print/OBIECTE | CNC / Laser | Scannere | print/textil | echipamente | E-lite Displays | media | Cerneala | Consumabile | Dld |  Prima pagina
© 2007-2013 GraphtecRomania.ro  |  Str. Parangului, nr. 100B, 200719, Craiova, Dolj, Tel: +40-721.231.431 | CONTACT

Pagini web - webdesign si gazduire website